Skip to content

ΟΑΣΕ: Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 24ης Σεπτεμβρίου

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΑΣΕ σχετικά με τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου:

Η Κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τις νέες διατάξεις που σχεδιάζουν να ψηφίσουν στο «Αναπτυξιακό» νομοσχέδιο για τα εργασιακά στοχεύουν στην ακύρωση όσων εργασιακών ρυθμίσεων έχουν ακόμα απομείνει. Όπως είχαμε αναλυτικά περιγράψει στην από 17/9/2019 Ανακοίνωση της ΟΑΣΕ, καταργείται ουσιαστικά η δυνατότητα διαπραγμάτευσης για κλαδικές, αλλά και επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ). Παράλληλα επιτρέπεται η μη εφαρμογή όσων ΣΣΕ υπάρχουν σε επί μέρους επιχειρήσεις ή σε ολόκληρες περιοχές (π.χ. ολόκληρος νομός). Με την κατάργηση επίσης της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης σε περίπτωση που ο εργαζόμενος «καλύπτεται» από περισσότερες συμβάσεις (π.χ. επιχειρησιακή και κλαδική), τον οδηγεί στις κατώτερες ρυθμίσεις αμοιβής και εργασίας του.

Γίνεται κατανοητό ότι η επιλογή είναι να αφεθούμε μόνο στις Ατομικές συμβάσεις εργασίας που ουσιαστικά ο εργοδότης επιβάλει τους όρους του χωρίς αντίλογο. Παράλληλα υπονομεύει και την ίδια τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, ακυρώνοντας τον διάλογο μεταξύ των εργαζομένων στις Γενικές  Συνελεύσεις των σωματείων τους με τη διαδικασία των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών.

Στον κλάδο μας ακυρώνεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής κλαδικής ΣΣΕ με τη διάταξη για την απαγόρευση μονομερούς προσφυγής στην Διαιτησία του ΟΜΕΔ!

Καταγγέλλουμε τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ και την ολοκλήρωση της διάλυσης του συστήματος προστασίας των εργαζομένων. Όπως αποδείχθηκε στην πράξη, με την εφαρμογή των μνημονίων, δεν εξυπηρετούν κανέναν αναπτυξιακό στόχο παρά μόνο την εγκαθίδρυση ενός αντιδημοκρατικού και αντεργατικού πλαισίου σε όφελος αποκλειστικά των μεγάλων κυρίως εργοδοτών. Η οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης πρέπει να ωφελεί όλους και είναι αναγκαίο να συμπορεύεται  με την πραγματική βελτίωση των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των ίδιων των παραγωγών.

  • Η επιβολή των μέτρων οδηγεί στην περαιτέρω αποδυνάμωση της ήδη λόγω μνημονίων δεινής θέσης του κόσμου της εργασίας και στο ξήλωμα κάθε δημοκρατικού εργασιακού δικαιώματός μας.
  • Η επιλογή κάθε εργαζόμενου είναι μόνο μία! Να αγωνιστεί να μην περάσουν τα καταστροφικά μέτρα!

Συνάδελφοι

Η ΟΑΣΕ λόγω και του πανελλαδικού της χαρακτήρα αποφάσισε να στηρίξει όλες τις κατά τόπους απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί το διήμερο 24/9 και 25/9 σε όλη την χώρα.

Καλεί κάθε εργαζόμενο στον κλάδο μας να συμμετέχει ενεργά στις 24ωρες  απεργιακές κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις, στις κατά τόπους περιοχές, την Τρίτη 24/9 και την Τετάρτη 25/9.

Στην ΑΘΗΝΑ, καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Τρίτη 24/9/2019  και να προσέλθουν μαζικά στη συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 11:00 πμ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ

  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
  • ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΟΑΣΕ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *