Skip to content

Οικονομικά Αποτελέσματα Ομίλου ΑΧΑ, 1ο Εξάμηνο 2016

Ανθεκτικότητα, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον

  • Συνολικά έσοδα, σταθερά, στα 54 δις ευρώ
  • Λειτουργικά κέδρη, σταθερά, στα 3,1 δις ευρώ
  • Προσαρμοσμένα κέρδη, μείωση 2%, στα 3,4 δις ευρώ
  • Καθαρά κέρδη, αύξηση 4%, στα 3,2 δις ευρώ

«Η ισχυρή επίδοση της ΑΧΑ στο πρώτο μισό του 2016 αντικατοπτρίζει την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου και των στρατηγικών επιλογών μας, σε ένα περιβάλλον που συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από χαμηλά επιτόκια και υψηλότερη μεταβλητότητα των αγορών. Έχουμε επιτύχει λειτουργικά κέρδη 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποδεικνύουν την ανθεκτικότητά μας παρά τις οικονομικές προκλήσεις της αγοράς και την αύξηση του κόστους από φυσικές καταστροφές. Οι οικονομικοί μας δείκτες παραμένουν ιδιαίτερα ισχυροί με το Περιθώριο Φερεγγυότητας ΙΙ να βρίσκεται στο 197%, πολύ ικανοποιητικά μέσα στο εύρος των στόχων μας» ανέφερε ο Thomas Buberl, Επερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΧΑ.

«Στους τομείς Ζωής και Επενδύσεων εστιάσαμε στην κερδοφόρο ανάπτυξη εργασιών, με αυξημένες πωλήσεις στον κλάδο Υγείας και αποταμιευτικά προϊόντα χαμηλών κεφαλαιακών απαιτήσεων. Στους τομείς Γενικών Ασφαλίσεων, πετύχαμε ισχυρή ανάπτυξη τόσο για στις ασφαλίσεις ιδιωτών όσο και για τις ασφαλίσεις εμπορικών κινδύνων, διατηρώντας την έμφαση στην κερδοφορία. Η Διαχείριση Κεφαλαίων συνέχισε την θετική της πορεία με καθαρές εισροές και για τους δύο διαχειριστές κεφαλαίων μας (ΑΧΑ ΙΜ και ΑΒ)».

 «Στη στρατηγική μας για την Φιλοδοξία 2020, που παρουσιάσαμε στις 21 Ιουνίου, δεσμευτήκαμε να εστιάσουμε σε ξεκάθαρους μοχλούς ανάπτυξης προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας ακόμα και σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς. Παράλληλα, με τη νέα ομάδα διοίκησης και τους ανθρώπους μας, εργαζόμαστε ενεργά για τον μετασχηματισμό του Ομίλου σε ευθυγράμμιση με το όραμά μας να ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους να έχουν μια καλύτερη ζωή».

Screen Shot 2016-08-04 at 9.09.03 AM

Screen Shot 2016-08-04 at 9.09.16 AM

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο link:

https://www.axa.com/en/newsroom/press-releases/20160803-half-year-earnings

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *