Skip to content

Οι Διαμεσολαβητές δεν θα αποκαλύπτουν προμήθειες

2e416bb2e8570a3381ad26b1f2cf7710Πλήθος κόσμου συνέρρευσε χθες βράδυ στην καθιερωμένη ετήσια δεξίωση του ΣΕΜΑ που φέτος έλαβε χώρα δίπλα στον όμορφο χώρο του Balux Prive, στη Γλυφάδα. Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν  ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μεσιτών Ασφαλίσεων Nic de Maesschalck (φωτο δεξιά).

Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Maesschalck υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι οι ασφάλειες συνδεδεμένες με επενδύσεις θα καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χώρο στον κλάδο Ζωής ενώ ενδιαφέρον είχε και η παρατήρησή του σχετικά με τη νέα κοινοτική οδηγία για τις τραπεζοασφάλειες, σύμφωνα με την οποία οι πιστωτές θα είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν μεν την ασφαλιστική εταιρεία που προτιμούν, αλλά να παρουσιάζουν και όλες τις υπόλοιπες εναλλακτικές λύσεις.

Στην ίδια Οδηγία, σημειώνεται ότι ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής δεν θα είναι υποχρεωμένος να αποκαλύπτει την προμήθειά του στον πελάτη, ωστόσο θα πρέπει να θέτει στη διάθεσή του σειρά άλλων πληροφοριών όπως τα διαπιστευτήριά του και βεβαίως τα πλήρη στοιχεία του.

Ο Nic de Maesschalck αναχώρησε σήμερα για να παραστεί στο 17ο  διεθνές Ασφαλιστικό & Αντασφαλιστικό Συνέδριο της Ύδρας που οργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών – η χθεσινή εκδήλωση άλλωστε τελούσε υπό την αιγίδα της Ένωσης και αποτελούσε pre-event του συνεδρίου.

25years_sema_KaraviasΟ Πρόεδρος του ΣΕΜΑ Γιώργος Καραβίας στην ομιλία του ανακοίνωσε σειρά πρωτοβουλιών εξωστρέφειας που στοχεύει να υλοποιήσει άμεσα ο Σύνδεσμος, μεταξύ αυτών και εκτεταμένες επαφές και κατ’ επέκταση συνεργασίες, με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων  – η χθεσινή βραδιά τελούσε και υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Β.

Περισσότερα από τα όσα δήλωσαν οι δύο ομιλητές θα παρουσιαστούν και σε επόμενες αναρτήσεις. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με θαυμάσιο μπουφέ και ποτό ενώ τα τελευταία πηγ24αδάκια διαλύθηκαν αργά το βράδυ.

Μέρος των εσόδων της βραδιάς θα διατεθεί στα Παιδικά Χωριά SOS. Χρυσός Χορηγός ήταν η AIG & Αργυροί Χορηγοί οι GENERALI, BROKER’S UNION, ERGO, INTERAMERICAN, LLOYD’S.

Χορηγοί ήταν οι εταιρείες ARAG, ASSET CONSULTING, ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ATRADIUS, COFACE, DAS, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, E.N. MANOS, EULER HERMES, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, HERONIA TRAVEL, INTERASCO, INTERNATIONAL LIFE, INTER PARTNER ASSISTANCΕ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, METLIFE ΑΕΑΖ, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΠΑΣΚΑΛ & ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΣΙΤΕΣ, TECHNOHUL.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *