Skip to content

Οι 10 πρώτες ασφαλιστικές παγκοσμίως – η ΑΧΑ στο νούμερο 1

Τη «χρυσή» δεκάδα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στον παγκόσμιο χάρτη παρουσιάζει η Marketing91, περιλαμβάνοντας στον κατάλογο τις μεγαλύτερες και αξιόπιστες εταιρείες με βάση τα συμβόλαια, το δίκτυο παρουσίας στη διεθνή αγορά και τον αριθμό εργαζομένων.

Η ασφαλιστική κάλυψη και η συνεργασία με ασφαλιστικές επιχειρήσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων των περισσότερων οργανισμών παγκοσμίως. Σκοπός, η προστασία έναντι των κινδύνων που αντιμετωπίζουν σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους.

Δεδομένου ότι οι οικονομικές απαιτήσεις που προκύπτουν από μια σειρά κινδύνων είναι κατά καιρούς συντριπτικές, η ασφάλιση αποτελεί τον κύριο τρόπο προστασίας ακόμη και απέναντι στα «χειρότερα» σενάρια. Πέραν της δραστηριότητας στον επιχειρηματικό στίβο, η ασφάλιση αποτελεί και βασικό σημείο εξασφάλισης και για τους πολίτες, παρέχοντας προστασία σε μια σειρά κινδύνων όπως ατυχήματα, καταστροφές, ζητήματα υγείας και απώλεια ζωής. Το Top 10 των ασφαλιστικών εταιρειών παγκοσμίως:

1) AXA

Η AXA βρίσκεται στην πρώτη θέση με παρουσία σε τουλάχιστον 56 χώρες, απασχολώντας 157.000 εργαζόμενους και διευρυμένη πελατειακή βάση 102 εκατομμυρίων, αποτελώντας αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο ασφαλιστικό όμιλο παγκοσμίως. Στα κύρια προϊόντα της περιλαμβάνονται ασφάλιστρα ζωής, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, προϊόντα αποταμίευσης και ασφάλιση αστικής ευθύνης. Με παρουσία από το 1817 και έδρα στο Παρίσι, διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο σε όλες τις ηπείρους, εκτός από την Αυστραλία. Κατά μέσο όρο, η εταιρεία πραγματοποιεί πωλήσεις περί τα 100 δισ. ευρώ ετησίως.

2) Zurich Insurance Group

Η ασφαλιστική εταιρεία με έδρα την Ελβετία, διαθέτει πλέον παγκόσμιο δίκτυο που έχει κατασκευαστεί σταδιακά από το 1872. Μαζί με τις θυγατρικές της, η Zurich Insurance έχει παρουσία σε τουλάχιστον 170 χώρες και πωλήσεις κατά μέσο όρο 60 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Στις βασικές της δραστηριότητες περιλαμβάνονται προϊόντα ασφάλισης ζωής και ασφάλισης αγροτών. Η εταιρεία διαθέτει προϊόντα για ιδιώτες καθώς και για επιχειρήσεις, ανεξαρτήτου μεγέθους. Η Zurich Insurance Company διαθέτει μια βάση εργαζομένων περί τα 55.000 άτομα, σε όλες τις ηπείρους.

3) China Life Insurance

Η αναδυόμενη οικονομία της Κίνας πλησιάζει σε μεγέθη αυτά της παγκόσμιας αγοράς σχεδόν σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η China Life Insurance, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές στον κόσμο, αποτελεί κρατικό ασφαλιστικό και χρηματοοικονομικό φορέα. Επιπλέον, αποτελεί κύριο «κορμό» της κινεζικής κεφαλαιαγοράς, συμβάλλοντας ως θεσμικός επενδυτής. Ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα το 1949 ως Peoples Insurance Company και το 2003 μετονομάστηκε σε China Life Insurance Company. Σήμερα, έχει επτά θυγατρικές που διαχειρίζονται τις κύριες δραστηριότητές της σε ένα ευρύ φάσμα συνταξιοδοτικών προγραμμάτων ασφάλισης περιουσίας και ατυχήματος, διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ασφαλιστικών καλύψεων για δραστηριότητες στο εξωτερικό και επενδύσεων. Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση, η China Life Insurance είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.

4) Berkshire Hathaway

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, Berkshire Hathaway, ιδρύθηκε το 1889, από τον Warren Buffet. Πρόσφατα η εταιρεία μετασχηματίστηκε από μια μέτρια οντότητα παραγωγής ενέργειας, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Η εταιρεία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο θυγατρικών, με έμφαση στον ασφαλιστικό κλάδο, τις σιδηροδρομικές μεταφορές, την ενέργεια, τις υπηρεσίες, το λιανικό εμπόριο, τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Η Berkshire Hathaway παρέχει ασφαλιστικά και αντασφαλιστικά προγράμματα για κινδύνους ατυχημάτων και κάλυψη σε περιουσιακά στοιχεία. Στις θυγατρικές της Berkshire Hathaway περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αμερικανική εταιρεία αστικής ευθύνης GEICO και η μονάδα αντασφάλισης Berkshire Hathaway.

5) Prudential plc

Η Prudential αποτελεί ένα ακόμη σπουδαίο όνομα στον τομέα των ασφαλίσεων. Ασχολείται με ασφαλιστικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, με τις δραστηριότητές της να εκτείνονται σε όλη την Ασιατική ήπειρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ καθώς και την Αφρική. Ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1848. Η εταιρεία ασκεί τις δραστηριότητές της υπό τις εμπορικές ονομασίες: Jackson National Life Insurance Co, Prudential Corporation Asia και M & G Investments. Απασχολεί κατά μέσο όρο 22.308 υπαλλήλους. Η Jackson Insurance Co αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ασφαλιστικές εταιρείες στις Η.Π.Α., ενώ η Prudential είναι βασικός πάροχος ζωής και συνταξιοδότησης στη Βρετανική αγορά.

6) United Health Group

Η εταιρεία ξεχωρίζει για τις δύο κύριες Insurtech πλατφόρμες δραστηριοποίησης που φέρουν την ονομασία UnitedHealthcare και Optima. Η UnitedHealthcare απευθύνεται στους καταναλωτές με θέματα γύρω από την πρόληψη της υγείας και η Optima τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη. Η εταιρεία έχει παρουσία σε 125 χώρες και εξυπηρετεί περίπου ένα δίκτυο 85.000 ανθρώπων παγκοσμίως. Η United Health Group επιτυγχάνει, κατά μέσο όρο, πωλήσεις τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Περιλαμβάνεται στην παγκόσμια λίστα του Fortune της κατηγορίας διαχείρισης κεφαλαίων και ασφάλισης.

7) Munich Re Group

Το Munich Re Group, που ιδρύθηκε το 1880, διαθέτει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως. Κύριες αγορές δραστηριοποίησής της είναι η Ευρώπη και η Ασία. Οι ασφαλιστικές υπηρεσίες της Munich Re παρέχονται από την ERGO Insurance Group, που αποτελεί θυγατρική της. Η ERGO προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης και ένα ευρύ portfolio υπηρεσιών. Στην κύρια αγορά της, τη Γερμανία, η εταιρεία είναι η κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία σε όλες τις κατηγορίες κάλυψης. Άλλες θυγατρικές που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό της, είναι η Munich Health (η πλέον πρόσφατη θυγατρική της) και ο ασφαλιστικός βραχίονας Parlays για τη διαχείριση κινδύνων, με ειδίκευση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Το Munich Re Group απασχολεί περίπου 45.000 άτομα, σε όλες τις επιχειρήσεις της σε δραστηριότητες, όπως ασφάλιση υγείας, αντασφάλιση ζωής, αντασφάλιση αεροσκαφών, ασφάλιση ατυχημάτων, αυτοκινήτων, κ.α.

8) Assicurazioni Generali SPA

Η Assicurazioni Generali SPA ιδρύθηκε το 1831 και αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην αγορά της Ιταλίας. Έχει παρουσία σε τουλάχιστον 60 χώρες σε όλο τον κόσμο με την πλέον δυναμική εμφάνιση στην Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Ευρώπη. Κύριος τομέας δραστηριότητας της εταιρείας είναι τα προγράμματα ασφάλισης ζωής, με ολοκληρωμένα προϊόντα για οικογένεια, αποταμίευση, κ.α.. Μολονότι η βασική δραστηριότητά της είναι τα προϊόντα ασφάλισης ζωής, η εταιρεία είναι επίσης γνωστή για τις καλές επιδόσεις της και σε άλλα προϊόντα. Μεταξύ άλλων, στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται προϊόντα ασφάλισης αυτοκινήτου, κάλυψης ατυχημάτων, υγείας, κατοικίας καθώς και βιομηχανικού ή εμπορικού κινδύνου. Ο όμιλος απασχολεί περίπου 77.000 υπαλλήλους και διαθέτει πελατειακή βάση 65 εκατομμυρίων περίπου.

9) Japan Post Holding Co., Ltd

Η Japan Post Holding Co αποτελεί ακόμα έναν ιαπωνικό κρατικό Οργανισμό. Η Japan Post Holding αναπτύσσει τη δραστηριότητά της σε τέσσερα κύρια τμήματα ως εξής: με την Japan Post Network (ταχυδρομικές υπηρεσίες), την Japan Post Insurance (ασφάλιση ζωής), Japan Post Bank (τραπεζικές υπηρεσίες) και την Japan Post Services (αποστολή αλληλογραφίας). Το τμήμα Post Insurance παρέχει ασφαλίσεις σε πελάτες, με το τμήμα ταχυδρομικών υπηρεσιών της εταιρείας να έχει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των υπηρεσιών της, καθώς προσεγγίζει μέσω του δικτύου της τους υποψήφιους πελάτες της.

10) Allianz SE

Η Allianz είναι κορυφαίος πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, προσφέροντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων μέχρι την ασφάλιση. Ιδρύθηκε το 1890 και εξυπηρετεί μια σημαντικά μεγάλη πελατειακή βάση, με παρουσία σε τουλάχιστον 70 χώρες. Τα προϊόντα της ποικίλλουν, παρέχοντας υπηρεσίες ασφάλισης για υγεία, ασφάλιση ζωής, κάλυψη ατυχημάτων για ιδιώτες ή εταιρικούς πελάτες. Με έδρα τη Γερμανία, η Allianz SE διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 2 δισ. ευρώ.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *