Skip to content

Insuranceforum: Ολοκληρώθηκε η 22η Ημερίδα στη Ρόδο

Το Insuranceforum.gr ολοκλήρωσε ακόμη μία επιτυχημένη ημερίδα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου.

Σύσσωμη η ασφαλιστική αγορά της Ρόδου αλλά και των γύρω νήσων, βρέθηκε στην αίθουσα του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και συμμετείχε στην μεγαλύτερη σε διάρκεια ημερίδα μέχρι σήμερα, κατά την οποία συζητήθηκαν τα σημαντικότερα από τα θέματα που απασχολούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές το τελευταίο διάστημα.

Περισσότεροι από 120 συμμετέχοντες έδωσαν το παρόν και συνομίλησαν με τους εισηγητές και τους ομιλητές της ημερίδας, χωρίς προκαταλήψεις, με ειλικρίνεια, θέτοντάς τους σημαντικά ερωτήματα, θέλοντας να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις στο επάγγελμα τους και τις αποφάσεις που θα αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την επιβίωσή τους στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Αναλύθηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα των επώδυνων μέτρων με την συνδυαστική αύξηση φόρων εισοδήματος και ασφαλιστικών εισφορών που επιβαρύνουν την καθημερινότητα όλων των επαγγελματιών του κλάδου, τις αλλαγές που επιφέρει στον τρόπο άσκησης του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή η εφαρμογή της Οδηγίας IDD, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν οι κ.κ. Ιωάννης Πάππου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και ο κ. Πάρις Χατζηπέτρος, Πρόεδρος Συλλόγου Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου, οι οποίοι με τους χαιρετισμούς τους έδωσαν το στίγμα της τοπικής αγοράς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Επιπλέον, η κα Βάσια Μουτάφη, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου, παρουσίασε τους στόχους του Συλλόγου για το 2018 και επισήμανε πως με τις ενέργειές του ο Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου βρίσκεται δίπλα στα μέλη του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες των στελεχών των 5 εταιρειών – χορηγών της ημερίδας που συμμετείχαν και οι οποίοι έθεσαν την δική τους άποψη για τα νέα δεδομένα που θα διαμορφώσουν μελλοντικά τον ασφαλιστικό κλάδο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE Ασφαλιστικής, κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης, μίλησε για «Το στοίχημα της ασφαλιστικής συνείδησης στην Ελλάδα», επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει τη χαμηλότερη Ασφαλιστική Δαπάνη ως προς το ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το γεγονός αυτό οφείλεται, πέρα από την οικονομική κρίση, στο χαμηλό βαθμό ασφαλιστικής συνείδησης του μέσου Έλληνα. Αναζήτησε τις αιτίες του, από τη μεταπολίτευση και μετά στην απουσία συστηματικής προώθησης της ασφαλιστικής ιδέας από τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρίες και στην έλλειψη ενδιαφέροντος από την πολιτεία. Τέλος, τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης της micro insurance με τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης ή / και την υποστήριξη ιδιωτών χορηγών αλλά και την προώθηση της ιδέας του συμβολικού ασφαλίστρου που συνδέεται με την ασφαλιστική κάλυψη των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής της ARAG SE Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, κ. Χρήστος Μήλας, αναφέρθηκε στην σημασία της Νομικής Προστασίας και πως μπορούμε να την συνδυάσουμε με την ασφάλιση αστικής ευθύνης. Όπως ανέφερε, η υποχρέωση ασφάλισης αστικής ευθύνης από μόνη της ως έννοια δείχνει πόσο ιδιαίτερο και σημαντικό είναι το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Η νομική προστασία όταν συμβεί κάποια ζημία έρχεται να προσκαλέσει την ασφαλιστική εταιρεία αστικής ευθύνης να αποζημιώσει εκείνη τον παθόντα. Όπως για παράδειγμα αν ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεχθεί αγωγή αποζημίωσης  για κάποιο λάθος/ παράλειψη ή ποινική, η νομική προστασία έρχεται να τον προστατέψει.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής, κ. Γεώργιος Τσακατούρας, αναφέρθηκε στο καθήκον που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες να είναι δίπλα στις υποχρεώσεις του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Έκανε λόγο για τις αλλαγές που έρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, αναφέρθηκε στις σαρωτικές αλλαγές που επιφέρει η εφαρμογή της οδηγίας IDD καθώς και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που καλούνται οι διαμεσολαβητές να ανταποκριθούν, διαδικασίες στις οποίες  θα πρέπει οι ασφαλιστικές εταιρείες να είναι δίπλα τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Karavias Underwriting Coverholder at Lloyds, κ. Γιώργος Καραβίας, εστίασε το λόγο του στις ξεχωριστές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s, στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή σύμφωνα με τα δεδομένα της νέας εποχής, ώστε να αποτελέσει σύμμαχο του στις καθημερινές του εργασίες. Επίσης, ο κ. Καραβίας παρουσίασε το καινοτόμο και μοναδικό προϊόν για την ελληνική ασφαλιστική αγορά TRAVEL INSURANCE, προϊόν με μοναδικά χαρακτηριστικά για τους πελάτες.

Τέλος, ο Account Manager της GLASSDRIVE, κ. Ιωάννης Μανίκας, μίλησε για την επόμενη μέρα στα κρύσταλλα αυτοκινήτων και την επανάσταση που θα επιφέρει στην οδηγική συμπεριφορά διαμορφώνοντας ένα πιο ασφαλές περιβάλλον στα οδικά δίκτυα. Και βέβαια δεν παρέλειψε να παρουσιάσει ένα μοναδικού ενδιαφέροντος video … από το μέλλον!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *