Skip to content

Ορίζων Ασφαλιστική: Εδραιώνει την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα

Πρώτα με τη Λάρισα και τώρα με τη Θεσσαλονίκη η Ορίζων Ασφαλιστική εδραιώνει και επεκτείνει τη δραστηριότητά της στη Β. Ελλάδα με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Η χρονιά που έφυγε αφήνει μια “γλυκόπικρη” γεύση λόγω των πρωτοφανών φυσικών καταστροφών, παρόλα αυτά η εταιρεία κατάφερε και πάλι να ενισχύσει τους χρηματοοικονομικούς της δείκτες. Ο Εκτελεστικός Σύμβουλος Διοίκησης, Χρήστος Αχής, μιλά στο Underwriter.gr:

Συνέντευξη στον Κοσμά Ζακυνθινό
kosmas@underwriter.gr

Κύριε Αχή, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην ασφαλιστική αγορά, ποιοί οι στόχοι της «Ορίζων Ασφαλιστική» για την τρέχουσα χρονιά, αλλά και τι «γεύση» άφησε η προηγούμενη χρήση (2018) στην εταιρεία;

Αχής Χρήστος – Εκτελεστικός Σύμβουλος Διοίκησης της Ορίζων Ασφαλιστική

Οι ιδιαίτερες συνθήκες έχουν γίνει πλέον δεύτερη φύση μας, καθώς τα τελευταία χρόνια τις αντιμετωπίζουμε καθημερινά είτε όσον αφορά τις συνεχείς εποπτικές προσαρμογές (Solvency, GDPR, IDD κλπ) είτε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που κοντεύουν να συμπληρώσουν δεκαετία, ακόμα και τις ενδοεταιρικές προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε για να μπορέσουμε να σταθούμε στο σημερινό απαιτητικό και ευμετάβλητο περιβάλλον.

Αναφορικά, με τη χρονιά που έφυγε αφήνει μια «γλυκόπικρη γεύση», καθώς ναι μεν η εταιρεία συνέχισε τη σταθερά κερδοφόρα πορεία της και ενίσχυσε τους βασικότερους χρηματοοικονομικούς δείκτες της, αλλά ταυτόχρονα ήταν μια χρονιά με αρκετά μεγάλες φυσικές καταστροφές που επηρέασε (όπως και την πλειονότητα της αγοράς μας) σημαντικά το χαρτοφυλάκιο του κλάδου περιουσίας, γεγονός που θα έχει και μελλοντικές επιπτώσεις.

Για τη φετινή χρονιά, έχοντας κάνει τις στρατηγικές επενδύσεις των δύο υποκαταστημάτων μας σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, υπάρχει η προσδοκία για μια σημαντική και διεσπαρμένη αύξηση των παραγωγικών μας μεγεθών, αλλά πάντα με απώτερο στόχο την ενίσχυση της καθαρής μας θέσης. Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, μοναδικό μας μέλημα είναι η υγιής ανάπτυξη που θα αφήνει ικανοποιημένα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, πελάτες, συνεργάτες και εταιρεία.

Με 55 χρόνια παρουσίας η «Ορίζων Ασφαλιστική», συγκαταλέγεται ανάμεσα στις παραδοσιακές και οικονομικά σταθερές δυνάμεις της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Στα χρόνια των έντονων πιέσεων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, υπήρξαν ορατοί κίνδυνοι για την εταιρεία;

Οι κίνδυνοι είναι καθημερινοί και τα τελευταία χρόνια όλο και πιο σύνθετοι. Οι τεχνολογικές προκλήσεις, οι κανονιστικές ρυθμίσεις και οικονομικές συγκυρίες, πρέπει να μας βρίσκουν πάντα προετοιμασμένους και με γρήγορα αντανακλαστικά.

Μια οικογενειακή εταιρεία, δεν περίμενε τα χρόνια της κρίσης για να αντιληφθεί ότι υπάρχουν κίνδυνοι οι οποίοι μπορούν να βλάψουν την ίδια της την ύπαρξη. Ένα συστατικό της μακροχρόνιας παρουσίας μας και της φερεγγυότητάς μας, έγκειται στο γεγονός ότι έχουμε μάθει να ζούμε με αυτούς τους κινδύνους και οι κινήσεις μας είναι πάντα σχεδιασμένες νωρίτερα, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Προσφάτως ανακοινώσατε το νέο Κανονισμό Πωλήσεων της Εταιρίας για το 2019. Τι βελτιώνει και τι αλλάζει στην «Ορίζων»;

Ο κανονισμός πωλήσεων της εταιρείας, κάθε χρόνο έχει ως στόχο την επιβράβευση των ανθρώπων που επιλέγουν την Ορίζων, για την τοποθέτηση ενός μικρού ή μεγάλου μέρους του χαρτοφυλακίου τους.

Υπάρχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που ενισχύει τα εισοδήματα των συνεργατών μας σημαντικά και επιβραβεύει τα κερδοφόρα και ισορροπημένα χαρτοφυλάκια.

Ποιές οι προσδοκίες σας από την πρόσφατη επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα;

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη

Η στρατηγική επένδυση με το υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης είναι μια κίνηση που σκεφτόμασταν καιρό, αλλά υλοποιήθηκε τώρα λόγω της συμφωνίας μας με τον Κ. Μπόζα, με τον οποίο συνεργαζόμασταν αρκετά χρόνια με άλλη μορφή και αποτελεί άνθρωπο «κλειδί» για την εταιρεία στη Βόρειο Ελλάδα, λόγω της απόλυτης εμπιστοσύνης μας και φυσικά της επαγγελματικής του υπόστασης.

Στόχος της εταιρείας είναι η εδραίωσή της στην αγορά της Β. Ελλάδος, με συνεργασίες σε κάθε πόλη και η δημιουργία ισορροπημένων και υγειών χαρτοφυλακίων.

Απολογιστικά, τι δείχνει η αντίστοιχη ενέργεια με νέο σημείο στην περιοχή της Λάρισας το 2017; Ποιές οι αποδόσεις;

Το υποκατάστημα της Λάρισας, το οποίο κλείνει περίπου 1,5 χρόνο λειτουργίας, αφού αρχικά πέρασε κάποιες «παιδικές ασθένειες», καθώς ήταν και το πρώτο διοικητικό υποκατάστημα της Ορίζων, έχει αρχίσει και αποδίδει εξαιρετικά για την εταιρεία.

Σίγουρα, ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς η είσοδος σε μια νέα αγορά έκρυβε αρκετές «παγίδες», αλλά η εμπειρία και η επαγγελματική οντότητα του Κ. Καλύβα στην αγορά της Θεσσαλίας, μας βοήθησε να τις ξεπεράσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και πλέον η εταιρία έχει διεισδύσει σε όλες τις πόλεις του νομού, σε αξιόλογα ασφαλιστικά γραφεία που έχουν αναγνωρίσει τα θετικά χαρακτηριστικά της και πορεύονται μαζί της.

(Κεντρική Φωτό – Από αριστερά: Αχής Χρήστος, Εκτελεστικός Σύμβουλος Διοίκησης – Αχής Παύλος, Υπεύθυνος Διαχείρισης Κινδύνων – Αχής Κωνσταντίνος, Τεχνικός Διευθυντής)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *