Skip to content

Ο Διαμεσολαβητής, έχει ανάγκη τον Αύγουστό του

Διαμεσολαβητές, διακοπεύστε ελεύθερα

Έφτασε και φέτος ο Αύγουστος, ο μήνας των διακοπών. Η πιο συχνή ερώτηση εδώ και λίγες εβδομάδες είναι βεβαίως “που θα πας;” και “πόσο θα λείψεις;”. Συχνά δε η συζήτηση μεταξύ Διαμεσολαβητών, είτε μεταξύ τους είτε και με τους Μάνατζέρ τους, στρέφεται γύρω από την πολυπόθητη άδεια, το πόσο θα έπρεπε να διαρκεί και πόσο επηρεάζει ή όχι, την παραγωγικότητα, μια μακρά περίοδος διακοπών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Διαμεσολαβητής  είναι καλό να απουσιάζει την περίοδο που ο μεγαλύτερος όγκος της πελατείας του, ή της υποψήφιας πελατείας του, επίσης απουσιάζει. Τότε είναι άλλωστε το διάστημα, που θα μπορεί, λόγω μειωμένης κινητικότητας της αγοράς, να δέχεται και τις λιγότερες κλήσεις για εξυπηρέτηση, να είναι δηλαδή λίγο πιο ήρεμος από υποχρεώσεις.

Όλους τους υπόλοιπους μήνες, πλην Αυγούστου, είναι γενικώς δύσκολο για τον Διαμεσολαβητή να απουσιάσει, εκτός των αργιών Χριστουγέννων και Πάσχα  – τα Χριστούγεννα δε, πολύ συχνά ταυτίζονται με το ετήσιο παραγωγικό κλείσιμο και άρα, αν πρέπει να γίνουν κινήσεις της τελευταίς στιγμής, τότε είναι αδύνατον φυσικά να λείψει.

Η περίοδος ωστόσο μετά από την θερινή ραστώνη του Αυγούστου, συχνά μπορεί να αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα. Είναι πολύ συχνά η στιγμή, που οι Διαμεσολαβητές αποφασίζουν και προσπαθούν να αλλάξουν πράγματα που δεν τους πήγαν καλά την προηγούμενη περίοδο. Τον Σεπτέμβρη άλλωστε, ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για το “κλείσιμο”, μπαίνουν οι… αθλητές στην τελική ευθεία.

Κάθε νέο ξεκίνημα ωστόσο απαιτεί φρέσκια σκέψη, όρεξη και δύναμη.

Με λίγα λόγια, και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής έχει ανάγκη τον…Αύγουστό του.

Έχει ανάγκη να χορτάσει τις διακοπές του, γιατί σε αντίθεσή ίσως, με άλλα επαγγέλματα, δεν έχει πολλές άλλες δυνατότητες απουσίας μέσα στη χρονιά.

Βεβαίως, συχνά το λάθος που γίνεται απο πολλούς, είναι ότι σταδιακά μειώνουν την  δραστηριότητά τους πριν ξεκινήσουν τις διακοπές και επίσης, αργούν να βρουν τους ρυθμούς τους αμέσως μετά.

Και ενώ τελικά μπορεί ψυχολογικά να πιέζονται (ενοχές) και να μειώνουν τον αριθμό των ημερών που θα λείψουν επισήμως, στην πράξη “απέχουν” αισθητά μεγαλύτερο διάστημα.

Υπό αυτή την έννοια θα είχε ίσως νόημα να πάρει κανείς χωρίς τύψεις, άδεια, ακόμη και τριών εβδομάδων ή και λίγο περισσότερων ημερών, αρκεί η παραγωγική του διαδικασία να παραμείνει “δυνατή” μέχρι και την τελευταία στιγμή και αντίστοιχα, να ξεκινήσει θερμά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μετά τις διακοπές.

Άλλωστε κάθε Διαμεσολαβητής ξέρει καλύτερα απ’ όλους για τον εαυτό του ότι κάθε παραγωγική ώρα που περνάει έχει να κάνει άμεσα με τους στόχους και το εισόδημά του.

Διαμεσολαβητές, μη…χασομεράτε! Διακοπεύστε ελεύθερα αλλά μετά επιστρέψτε δυνατοί από την πρώτη μέρα!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *