Skip to content

Ο δύσκολος (παραγωγικά) Απρίλης

Για τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή η μέση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν παραγωγικά καθοριστική μιας και ολοκληρώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους. Οι περισσότεροι Διαμεσολαβητές μάλλον έχουν κάνει ήδη τον απολογισμό τους για να διαπιστώσουν σε ποιές διορθωτικές κινήσεις θα πρέπει να προβούν το δεύτερο τρίμηνο μιας και το πώς θα κλείσει το εξάμηνο, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία τους όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Απρίλης συνήθως είναι ένας δύσκολος παραγωγικά μήνας διότι σχεδόν πάντα εμπεριέχει τις αργίες του Πάσχα. Φέτος δε, ξεκίνησε με ένα Σαββατοκύριακο και η πρώτη του ολόκληρη εβδομάδα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα. Είναι εύκολο τέτοιες συμπτώσεις να προκαλέσουν αναστάτωση στον προγραμματισμό και να μεγενθύνουν τη δυσκολία επίτευξης του όποιου στόχου ο καθένας έχει θέσει για τον 1ο μήνα του β’ τριμήνου της χρονιάς.

Φέτος, η πλήρη επαναφορά στο εργασιακό κλίμα γίνεται το δεύτερο 15θήμερο του Απρίλη, γεγονός που εντείνει ακόμη περισσότερο τις δυσκολίες.

Για αυτό είναι σημαντικό να διατηρήσει κανείς την αυτοπειθαρχία και την προσήλωση στο σχεδιασμό μέχρι την….τελευταία στιγμή, δηλαδή όλες τις εργάσιμες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας – για τους περισσότερους από σήμερα έως και την Μεγάλη Τετάρτη.

Εξίσου σημαντική είναι η ταχεία «επαναφορά» αμέσως μετά τις αργίες του Πάσχα.

Ένας σωστός ετήσιος σχεδιασμός περιλαμβάνει επίτευξη του 60% (λόγω διακοπής εργασιών τον Αύγουστο) του ετήσιου στόχου με την ολοκλήρωση του α’ εξαμήνου, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Παραδοσιακά Μάιος και Ιούνιος είθισται να είναι δύο καλοί παραγωγικοί μήνες. Εάν ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής ολοκληρώσει το 1ο τετράμηνο κοντά στο σχεδιασμό του, τότε μάλλον μπορεί να αισθάνεται ήρεμος για την υλοποίηση του σχεδιασμού του.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *