Skip to content

Ο Όμιλος Generali επιβεβαιώνει τη σταθερή κεφαλαιακή του θέση

Με αφορμή το πρόσφατο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Fitch Ratings, αποτέλεσμα της πρόσφατης υποβάθμισης του δημόσιου χρέους της Ιταλίας, ο Όμιλος Generali επιβεβαιώνει τη σταθερή κεφαλαιακή του θέση.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι η Fitch Ratings– η οποία άλλαξε τη βαθμολογία της Generali από “A, outlook negative, σε A-, outlook stable”– έχει εφαρμόσει stress test που συνδέεται με την παρούσα πανδημία Covid-19, τα αποτελέσματα του οποίου επιβεβαιώνουν την αξιολόγηση της Generali.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου για το 2019 καταγράφουν τις πολύ θετικές επιδόσεις, με ρεκόρ λειτουργικών αποτελεσμάτων €5,192 εκατ., καθαρά κέρδη €2.670 εκατ., αύξηση 15,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και τεχνική ς αριστείας σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

Αν και τα αποτελέσματα της πανδημίας Covid-19 είναι ακόμα αβέβαια αυτή τη στιγμή, το Solvency II Ratio παραμένει σταθερό και μέσα στα αποδεκτά όρια.

Όσον αφορά την έκθεση στο ιταλικό δημόσιο χρέος, ο Όμιλος επιβεβαιώνει τη σταθερότητα του χαρτοφυλακίου, το οποίο στηρίζει σχεδόν εξ ολοκλήρου τα ιταλικά τεχνικά αποθέματα. Στο παρόν πλαίσιο, ο Όμιλος συνεχίζει με αποφασιστικά βήματα την υλοποίηση του στρατηγικού του πλάνου «Generali 2021».

Ο Όμιλος έχει ήδη επιτύχει τον στόχο της μείωσης του συνολικού της χρέους και μάλιστα υπερέβη τον στόχο της μείωσης του κόστους αυτού.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *