Skip to content

Πέφτει η αυλαία στην πώληση της Εθνικής;

Πέφτει αυτή την εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν, η αυλαία στο θρίλερ της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners, σε μια εξέλιξη προδιαγεγραμμένη με βάση τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Του Χρήστου Γαβαλά

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (μεγαλομετόχου της Εθνικής Τράπεζας με ποσοστό 40,3%) κατά πάσα πιθανότητα εγκρίθηκε η μεταβίβαση του 80% ή του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC.

Το ΤΧΣ έχει ήδη λάβει τις δύο αξιολογήσεις από τους συμβούλους του (Deloitte και Βarclays) επί της πρότασης εξαγοράς.

Θα γραφτούν έτσι οι τίτλοι τέλους σε μια πολυετή προσπάθεια της Εθνικής Τράπεζας να πουλήσει την θυγατρική της, ως μέρος των δεσμεύσεών της μετά την ανακεφαλαιοποίηση του 2015.

Εν συνεχεία, τη σκυτάλη θα πάρει η Εθνική Τράπεζα, η οποία στο διοικητικό της συμβούλιο της Παρασκευής θα επικυρώσει την απόφαση που είχε λάβει προ μηνός για ολοκλήρωση του deal, με τις σχετικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι το CVC αποτιμά το 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής στα 460 – 480 εκατ. ευρώ.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα ανακοινωθεί το κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εθνικής Τράπεζας η οποία θα ανάψει και τυπικά το πράσινο φως για την πώληση. Ενώ σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται σε 5-6 μήνες.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο Σύλλογος των Εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική είχε εκδώσει σκληρή ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για ξεπούλημα και καλούσε τα πολιτικά κόμματα και το ΤΧΣ να μην το επιτρέψουν ενώ ζήτησαν και να δοθούν στη δημοσιότητα οι εκθέσεις των συμβούλων του ΤΧΣ.

2 Comments

  1. Avatar

    480 εκ ευρώ για το 100%. Να θυμίσω πως είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική στην Ελλάδα και ίσως στα Βαλκάνια. Συνεπώς ο Γιάννης Αντετοκούμπο με το συμβόλαιο που έχει κοστίζει 10 φορές περισσότερα από την Εθνική ασφαλιστική. Άρα κάτι δεν έχει αξιολογηθεί σωστά.

    • Avatar

      Μήπως το ταμείον είναι μείον;


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *