Skip to content

Περίπου 100 Διαμεσολαβητές υποψήφιοι στα Επιμελητήρια

Με κανονικό ρυθμό συνεχίζονται οι εκλογές

Ξημερώματα Τρίτης τα πρώτα exit polls

Με δύο χρόνια καθυστέρηση (οι προηγούμενες έγιναν το 2011), πραγματοποιούνται από το Σάββατο και ολοκληρώνονται αργά σήμερα το απόγευμα οι εκλογές στα Επιμελητήρια όλης της χώρας (οι εκλογές στο Επιμελητήριο Πειραιά θα διεξαχθούν 10 & 11 Δεκεμβρίου).

Η προσέλευση είναι σημαντική ενώ ειδικά στο ΕΕΑ έχουν ήδη δώσει την ψήφο τους περισσότερα από 3500 άτομα.  Τα Επιμελητήρια έχουν δύο μεγάλους, περίπου ισότιμους σε μέγεθος, κλάδους, ο ένας περιλαμβάνει τις Υπηρεσίες και ο άλλος τα Επαγγέλματα. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και η συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, όπως ακούγεται στα πηγαδάκια που έχουν στηθεί στην είσοδο του ΕΕΑ στην Πανεπιστημίου, είναι σημαντική.

Οι υποψήφιοι για την Προεδρεία του ΕΕΑ είναι συνολικά οκτώ και ο κάθε ένας έχει τον δικό του “Συνδυασμό”, με όσους υποψηφίους επιθυμεί – κάτι ανάλογο με τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους. Το εκλογικό σύστημα εδώ είναι αυτό της “απλής αναλογικής”. Ο επικεφαλής με τους περισσότερους ψήφους θα γίνει Πρόεδρος, ενώ οι θέσεις που θα αναλάβει στο Διοικητικό Συμβούλιο (συνολικά 51) θα είναι ανάλογες του ποσοστού με το οποίο επικράτησε. Τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις θέσεις αυτές είναι αυτά που θα λάβουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης σε κάθε ψηφοδέλτιο.

Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο θα ορίσει, με ψηφοφορία, την Διοικητική Επιτροπή η οποία και θα “τρέχει” τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου.

Είναι αρκετοί –πάνω από 100– οι Διαμεσολαβητές που λαμβάνουν συνολικά μέρος στις εκλογές – κάποιοι έστω και μόνο ως ένδειξη φιλικής συμπαράστασης προς τον επικεφαλής του Συνδυασμού τους, κάποιοι άλλοι με επιθυμία να εμπλακούν ενεργά και να επηρεάσουν τις εξελίξεις του επαγγέλματος.

Από άποψη οργάνωσης πάντως όλα λειτουργούν κανονικά – ο κόσμος δεν ταλαιπωρείται με ουρές, οι υπάλληλοι εξυπηρέτησης είναι αρκετοί και τα πρώτα “exit poll” (σε επίπεδο Συνδυασμών) ανάμενονται τα ξημερώματα της Τρίτης. Η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης για τα μέλη του Δ.Σ. αναμένεται να ολοκληωθεί μία με δύο μέρες αργότερα.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *