Skip to content

Περίπτερο: Χρόνια νόσος ο καρκίνος στο μέλλον/ Long Covid η νέα επιδημία/Μονίμως σε μποτιλιάρισμα η Αθήνα/

Ελπίδα για την ανθρωπότητα: Τι εξηγούν επιστήμονες για τον τρόπο που θα δρα ο καρκίνος στο μέλλον – Τελειώνει όπως τον ξέραμε;

«Τα επόμενα 10 με 15 χρόνο ο καρκίνος θα είναι μία χρόνια νόσος με την οποία θα ζούμε χωρίς αυτή να μας σκοτώνει», εκτίμησε ο χειρουργός ογκολόγος, διευθυντής της Δ΄ Χειρουργικής Κλινικής και Κλινικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Ιωάννης Σπηλιώτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου με θέμα «Η Χειρουργική Ογκολογία… εκτός ορίων»,το οποίο διεξάγεται 25-26 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Διαβαλκανικού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Long covid: H επόμενη κρίση δημόσιας υγείας;

Νέες μελέτες δείχνουν ότι η συχνότητα της μυστηριώδους πάθησης είναι ανησυχητικά υψηλή. Εκατομμύρια άνθρωποι ταλαιπωρούνται για μήνες ή και χρόνια από την long Covid, με τις εκτιμήσεις για τις ΗΠΑ να κυμαίνονται μεταξύ 7,7 και 23 εκατομμυρίων ασθενών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πως η πανδημία κινητοποιεί την έρευνα για τον καρκίνο. Φόβοι για νέες ασθένειες λόγω covid

Ανησυχητική επίπτωση στην έρευνα για τον καρκίνο, είχε η πανδημία covid-19. Η αντικαρκινική έρευνα έμεινε σχεδόν στάσιμη, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις ή και ματαιώσεις κλινικών μελετών καθώς η επιστημονική κοινότητα, οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι κυβερνήσεις έριξαν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη εμβολίου έναντι της λοίμωξης covid-19.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μονίμως φρακαρισμένο το οδικό δίκτυο της Αθήνας

Στη λεωφόρο Κηφισίας οι καθυστερήσεις και οι ουρές αναμονής έχουν αυξηθεί κατά 32%. Αυτό δεν είναι περίεργο, αφού οι υποδομές της πόλης είναι φτιαγμένες για 1 εκατ. οχήματα, ενώ σήμερα κυκλοφορούν στην Αττική περί τα 2,5 εκατ. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *