Skip to content

ΠΟΕΟ προς Υπουργείο: “Μας δυσφημίζετε για να δημιουργήσετε εντυπώσεις”

Τη δική της απάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών δίνει η ΠΟΕΟ μέσα από την παρακάτω ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε και μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια με την κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών να συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους αναφορικά με τις πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης:

“Κύριε Βούρδα, ο ένοχος απολογείται… ο ευσυνείδητος, αξιοπρεπής συνδικαλιστής , επαγγελματίας που σέβεται την θέση του και τον κλάδο του ΜΑΧΕΤΑΙ..

Κ. Βούρδα για αυτά που λέτε στο Δελτίο τύπου σας έχετε αποδείξεις;; Έχετε στα χέρια σας, τυχόν έγγραφο της ΠΟΕΟ που να καθοδηγεί τους εκπαιδευτές;;;; Θεωρείτε τους εκπαιδευτές πρόβατα; Θα σας απογοητεύσουμε, αλλά οι εκπαιδευτές λειτουργούν με ιδία βούληση και δεν είναι έρμαιο κανενός, καίτοι σας δυσαρεστεί αυτό… Ουδείς δεν μπορεί εν καιρώ ειρήνης να επιβάλλει την επίταξη ακινήτων και κινητών πραγμάτων αν δεν υπάρχει άμεση κοινωνική ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία. Θα έπρεπε να γνωρίζετε το Σύνταγμα.

Επιπλέον με το άρθρο 41 του ν.4488/2017 προστέθηκε η παράγραφος 8 στο άρθρο 16 του ν. 2874/2000 (Α΄286) που ρητά προβλέπει: «8. Ο εργοδότης υποχρεούται να εφοδιάζει τους εργαζόμενους με αντίγραφο της κατάστασης προσωπικού ή απόσπασμα αυτής όταν απασχολούνται εκτός της έδρας ή του παραρτήματος της επιχείρησης.», διάταξη, η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την παρ. 2 α.ββ. του άρθρου 10 του ν. 4599/2019 που προβλέπει ρητά «Ο εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών, ο οποίος παρίσταται στο εκπαιδευτικό όχημα στο δεύτερο στάδιο εξέτασης, δεν επιτρέπεται να ανήκει στη σχολή οδήγησης που παρείχε στον υποψήφιο οδηγό μαθήματα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.»

Επιπλέον άρθρο 2 ΑΚ «Ο νόμος ορίζει για το μέλλον, δεν έχει αναδρομική δύναμη και διατηρεί την ισχύ του εφόσον άλλος κανόνας δικαίου δεν τον καταργήσει ρητά ή σιωπηρά.»

Ποιός εξασφαλίζει τον εκπαιδευτή – ιδιοκτήτη του εκπαιδευτικού οχήματος κατά την ώρα της εξέτασης, όπου στο όχημα του, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, θα παρευρίσκεται ΑΛΛΟΣ εκπαιδευτής, ο οποίος δεν θα πρέπει να έχει εργασιακή εξάρτηση με τον εκπαιδευτή ιδιοκτήτη του οχήματος; Ποιός θα επωμιστεί το πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου του ΣΕΠΕ;

Όσα ισχυρίζεστε αποτελούν συκοφαντίες και μας δυσφημίζετε με μοναδικό σας σκοπό να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Διαβάστε τον αναγκαστικό νόμο 1846/51 Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΦΕΚ 179/Α/1-8-51) σε συνδυασμό με το άρθρο 41 του ν.4488/2017 που πρόσθεσε την παράγραφο 8 στο άρθρο 16 του ν. 2874/2000 (Α΄286).

Επίσης αναφέρετε στο δελτίο τύπου σας ότι «ο πρόεδρος της ΠΟΕΟ, που όλοι πια γνωρίζουν ως γνωστό στέλεχος συγκεκριμένου πολιτικού χώρου..», εσείς δεν ανήκετε σε πολιτικό χώρο;

Ο Συνδικαλισμός είναι ταξικός, μαζικός και πολιτικοποιημένος. Κομματικοί είναι οι Υπουργοί.

Να σας θυμίσω κ. Γ.Γ. ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του θώκου σας, παρουσία φορέων και κοινωνικών εταίρων και της Ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών, ήτοι μετά από ένα (1) μήνα σχεδόν της δημοσίευσης του ν. 4599/19, σπεύσατε να δώσετε εντολή με χαρακτήρα κατεπείγοντος για εξεύρεση ασφαλιστικού προϊόντος, διότι δεν υπήρχε και δεν γίνονταν εξετάσεις, ως εκ τούτου δυστυχώς παίζετε με τον Ελληνικό λαό.

Απολογηθείτε εσείς πρώτα στους διοικούμενούς σας για τις πράξεις και παραλείψεις σας για τις οποίες υπάρχουν αποδείξεις και συνέπειες και ύστερα θα απολογηθούμε εμείς που δεν σας επιτρέπουμε να μας αφανίσετε.

Τέλος, είναι λυπηρό τις αδυναμίες το ν. 4599/2019 να τις χρεώνετε σε κομματικές ταυτότητες και να ταλαιπωρείτε έναν ολόκληρο κλάδο και πάνω από 100.000 διοικούμενος στο βωμό των πολιτικών σας σκοπιμοτήτων. Να σας θυμίσω ότι είστε σε μία θέση που διοικείτε πολίτες όλων των κομματικών ιδεολογιών.

Είναι δε απορίας άξιο το γεγονός ότι αναφέρεστε ειδικά στην ΠΟΕΟ και δείχνετε για μία ακόμα φορά την εμπάθεια σας, ενώ οι απόψεις και ενέργειες του κλάδου είναι σύσσωμες σε σύμπνοια με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδας (Ο.Ε.Υ.Ο.Ε).

Η δημόσια διοίκηση δεν προϋποθέτει, ούτε απαιτεί πολιτική ταυτότητα, αντιθέτως η συνδικαλιστική ταυτότητα στα Δημοκρατικά κράτη είναι αναγνωρίσιμη.”

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *