Skip to content

Προσοχή, οι εκλογές δεν σχετίζονται με την ασφάλιση!

Είναι γεγονός ότι οι εκλογές και ο ένας μήνας προεκλογικής περιόδου, καθώς και το διάστημα που θα πάρει στην Κυβέρνηση που θα προκύψει να ορκιστεί και να χαράξει στρατηγική, δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες.

Και είναι γεγονός ότι ανάμεσα σε αυτούς τους πολίτες βρίσκονται και υποψήφιοι πελάτες οι οποίοι θα «πατήσουν» πάνω σε αυτή την ανασφάλεια για να αναβάλουν την απόφαση να ασφαλιστούν.

Ήδη φτάνουν στο Underwriter.gr πληροφορίες για πελάτες που ενώ είχαν δεσμευθεί για να απαντήσουν άμεσα αν θα κλείσει ή όχι η πώληση, ζήτησαν αναβολή του χρόνου απόφασης λόγω των πολιτικών εξελίξεων και ενώ εκκρεμεί το θέμα των εκλογών.

Ως ένα βαθμό είναι λογικό αυτές οι συνθήκες να δημιουργούν στους καταναλωτές την τάση να «παγώνουν» κινήσεις οικονομικής φύσεως, ιδιαίτερα δε αυτές που δημιουργούν συνθήκες δέσμευσης για το μέλλον.

Ο Σύμβουλος ωστόσο, δεν πρέπει να στέκεται σε τέτοιου είδους αντιδράσεις. Γιατί η αντίδραση των πελατών σε τέτοια γεγονότα είναι κατά βάση ψυχολογική και όχι πραγματική.

Διότι εφόσον έχουν ήδη συζητήσει την περίπτωση ασφάλισής τους, έχουν ήδη αναγνωρίσει τις ανάγκες τους. Αυτές οι εκλογές, είτε γίνουν είτε όχι, δεν τις αναιρούν, ούτε υπάρχει τρόπος να τις καλύψουν!

Δουλειά του Συμβούλου σε αυτή την περίπτωση είναι να βοηθήσει τον πελάτη να ξεπεράσει αυτή την ψυχολογική αντιμετώπιση των γεγονότων, με τη βοήθεια της λογικής.

Διότι η ασθένεια ή το ατύχημα δεν σχετίζονται με την πολιτική επικαιρότητα και χτυπούν ανεξαρτήτως πολιτικών συνθηκών ενώ η αποταμίευση, κάθε αποταμίευση, όσο νωρίτερα ξεκινά τόσο καλύτερα, ενώ όσο περισσότερο αναβάλεται τόσο πιο ακριβή γίνεται.

Αν η χώρα μπει σε εκλογική περίοδο από σήμερα, είναι σίγουρο ότι πάρα πολλοί πελάτες θα θέσουν την πολιτική κατάσταση ως επιχείρημα αναβολής ή και άρνησης της ασφάλισης.

Πρόκειται όμως για αντίρρηση, όπως όλες οι υπόλοιπες. Ο Ασφαλιστής δεν πρέπει να σταθεί σε αυτήν αλλά να προσπαθήσει να την διαλύσει όπως διέλυσε όλες τις άλλες που προέβαλε ή θα προβάλει ο πελάτης.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *