Skip to content

Πρόγραμμα υγείας προσεγμένο και εμπλουτισμένο παρουσίασε η ΑΧΑ

Kαινοτομικές παροχές όπως φροντίδα αποκατάστασης, “δύσκολες” παροχές όπως ενδοσκοπικές εξετάσεις, πληθώρα επιλογών και ιδιαίτερη προστασία προ και μετά νοσηλείας, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του προγράμματος υγείας Mediσυν 2 που παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα η ΑΧΑ.

Το νέο πρόγραμμα συνδυάζει πολλά από τα διαθέσιμα στον ανταγωνισμό χαρακτηριστικά αλλά και κάποια που δεν συναντώνται πουθενά αλλού ωστόσο απαντούν σε σημαντικές και πραγματικές ανάγκες του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, δαπάνες αποκατάστασης με όριο 100 ευρώ την ημέρα και έως 10.000 ευρώ για σοβαρές περιπτώσεις καθώς και έως 1000 ευρώ για εξετάσεις.

Μετεγχειρητικές επισκέψεις, φάρμακα, φυσικοθεραπείες και φροντίδα κατ οίκον 24/7, σε συμβεβλημένα νοσοκομεία τριών Ομίλων (Ιατρικό, Ευρωκλινική, Mediterraneo) και με  απευθείας εξόφληση εξόδων.

Διαγνωστικές ενδοσκοπικές και επεμβατικές πράξεις με όριο 1000 ευρώ και συμμετοχή ασφαλισμένου 20% χωρίς ισχύ της απαλλαγής.

Το νέο πρόγραμμα επιβεβαιώνει την αξιόλογη θέση της ΑΧΑ στην αγορά υγείας, όπου ο ανταγωνισμός συνεχίζει να εντείνεται. Πρόκειται άλλωστε για μια υπολογίσιμη εταιρεία με διεθνώς κορυφαία επωνυμία και σαφή περιθώρια ανάπτυξης.

IMG_0695
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ερρίκος Μοάτσος κατά την διάρκεια της παρουσίας του νέου προγράμματος Υγείας Mediσυν2 την Δευτέρα 4 Απριλίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά

Η συγκεκριμένη είναι μια από τις δύο ή τρεις άλλες  που έχουν διαφημιστική προβολή ειδικά για τον κλάδο, γεγονός που καταδεικνύει την στρατηγική σημασία και την βαρύτητα που του προσδίδει.

Το 2015 η ΑΧΑ είχε χαρτοφυλάκιο ασφαλίστρων 151 εκ. ευρώ με 5% μερίδιο αγοράς και 412.000 πελάτες. Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι κατέκτησε την έγκυρη διάκριση Best Workplace 2016, αναδείχθηκε δηλαδή η καλύτερη εταιρεία ως προς το εργασιακό περιβάλλον (στην κατηγορία των επιχειρήσεων με 250 εργαζόμενους και πάνω), από τις μεγαλύτερες διακρίσεις για μια εταιρεία στην Ελλάδα.

Screen shot 2016-04-05 at 7.31.11 PM

Απευθείας κάλυψη εξόδων νοσηλείας στο εξωτερικό

Λίγες είναι  οι εταιρείες στην αγορά που προσφέρουν απευθείας κάλυψη των εξόδων νοσηλείας στο εξωτερικό, παροχή που προβλέπεται στο Mediσυν2 στο οποίο έχει ενσωματωθεί και ένα αξιόλογο «πακέτο» προστασίας για περίπτωση ατυχήματος ή ξαφνικής ασθένειας κατά τη διάρκεια ταξειδίου. Η απευθείας κάλυψη εξόδων νοσηλείας στο εξωτερικό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεταφορά ασθενούς και συνοδού, έξοδα διανυκτέρευσης και παροχή διερμηνέα. Σε περίπτωση ατυχήματος ή ξαφνικής ασθένειας προσφέρονται έως και 10.000 ευρώ για κάλυψη εξόδων, μεταφορά, έξοδα επίσκεψης και διανυκτέρευσης συγγενούς, μετάφραση εγγράφων, παράταση διαμονής για ανάρρωση, αποστολή ιατρού και αποστολή φαρμάκων στο εξωτερικό.

Εκτεταμένες εκπτώσεις υγείας σε πολλαπλά συμβόλαια και οικογενειακές καλύψεις

Παρέχονται εκπτώσεις 3%, 6% και 9% αντίστοιχα σε όσους έχουν το Mediσυν2 και κάποια στιγμή ασφαλίσουν επιπλέον μία, ή δύο, ή τρεις “ανάγκες” (π.χ. αυτοκίνητο, περιουσία, ζωή) στην ΑΧΑ και για όσο διάστημα παραμείνουν στην εταιρεία.

Στην ίδια λογική, ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων με β’ βαθμό συγγένειας που είναι μέσα στο ασφαλιστήριο, παρέχονται εκπτώσεις 3%, 5% και 7% αντίστοιχα, χωρίς το όριο ηλικίας που διατηρούν άλλες εταιρείες.

Screen shot 2016-04-05 at 6.32.58 PMΟι Έλληνες δαπανούν γύρω στο 9% του ΑΕΠ για την υγεία τους, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσό 6 δις ευρώ. Δυστυχώς μόνο το 10% αυτού του ποσού, περί τα 625 εκ ευρώ πηγαίνουν στην ιδιωτική ασφάλιση – μόλις 1 στους 10 Έλληνες έχουν συμβόλαια υγείας. “Πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι μαζί να βοηθήσουμε την αγορά ώστε να γίνει πολύ πιο προσιτή η ασφάλιση στον καταναλωτή και να μοιραστεί καλύτερα το κόστος της δαπάνης” τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ερρίκος Μοάτσος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, υπογραμμίζοντας αυτό που ζητά επίμονα η αγορά: την σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Σύνοψη βασικών σημείων Mediσυν 2 :

  • Επιλογή κεφαλαίου κάλυψης 200.000 έως 1.500.000 ευρώ, σε συνδυασμό με την επιλογή θέσης και επιλογές συμμετοχής 500-1500-5000-9000 ευρώ (σε συνδυασμό με ομαδικά οι δύο τελευταίες και με εκπτώσεις σε συμβεβλημένα νοσοκομεία)
  • Στο ίδιο ασφαλιστήριο, επιλογή κεφαλαίου για ιατροφαρμακευτικά έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος 500 ή 1500 ευρώ και σε περιπτώσεις απώλειας ζωής ή ανικανότητας εργασίας, ψυχολογική υποστήριξη για όλη την οικογένεια ή/και για τον ασφαλισμένο, νοσηλευτή κατ’ οίκον, νομική υποστήριξη καθώς και χρηματικό κεφάλαιο για βοήθεια στα έξοδα ή για την πληρωμή ασφαλίστρων.

Συμπληρωματικές παροχές στο κύριο πρόγραμμα περίθαλψης που περιλαμβάνουν:

  • νοσοκομειακές – διαγνωστικές εξετάσεις με όριο 4000 ευρώ, πλήρες τσεκ απ και απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις, όλα σε συνεργασία με τον Όμιλο του Ιατρικού Κέντρου.
  • διαγνωστικές ενδοσκοπικές και επεμβατικές πράξεις με όριο 1000 ευρώ και συμμετοχή ασφαλισμένου 20% (εδώ δεν ισχύει η απαλλαγή)
  • κάλυψη εξόδων διάγνωσης (εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς και φάρμακα μέχρι 1000 ευρώ, με ειδικά προνόμια στα συμβεβλημένα νοσοκομεία)
  • μεταφορά ασφαλισμένου με κάθε μέσο και καλυπτόμενα όλα τα έξοδα
  • δεύτερη ιατρική γνωμάτευση
  • χημειοθεραπείες, αγορές προσθετικών μελών και εξετάσεις μοριακής βιολογίας εφόσον απαιτούνται (προληπτική μαστεκτομή καλύπτεται)
  • έξοδα συνοδού με όριο 100 ευρώ την ημέρα για διαμονή – τροφή
  • επίδομα χειρουργικής επέμβασης έως 1000 ευρώ όταν δεν υπάρχει απαίτηση για αποζημίωση.
  • έξοδα ασθενοφόρου απο και προς το νοσοκομείο έως 500 ευρώ εφόσον απαιτείται
  • δαπάνες αποκατάστασης με όριο 100 ευρώ την ημέρα και μέχρι 10.000 ευρώ σε σοβαρές περιπτώσεις και έως 1000 ευρώ για εξετάσεις
  • κάλυψη εξόδων μετά τη νοσηλεία έως 1000 ευρώ, ιατρικές επισκέψεις, αγορά φαρμάκων, φυσικοθεραπείες, μετεγχειρητική φροντίδα κατ οίκον 24/7, με συμβεβλημένα νοσοκομεία σε τρεις μεγάλους ομίλους: Ιατρικό, Ευρωκλινική, Mediterraneo με απευθείας εξόφληση εξόδων
  • Σε περίπτωση επιλογής μη συμβεβλημένου προσφέρεται η δυνατότητα εκταμίευσης 50% του ποσού της αποζημίωσης.

 

Screen shot 2016-04-05 at 6.32.07 PM

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *