Skip to content

ΠΣΑΣ: Η διαμάχη στο διχοτομημένο ΔΣ συνεχίζεται δυνατά

Όπως είναι γνωστό, τα μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων έχουν εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο εμπλακεί σε μια εσωτερική διαμάχη δίχως τέλος, με αφορμή τα έξοδα εκδήλωσης τα οποία η μια πλευρά ενέκρινε και η άλλη όχι. Πρόκειται για την τελευταία ετήσια εκδήλωση του MDRT, με τίτλο “MDRT DAY 2020”, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε στο Μέγαρο Μουσικής, με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαμεσολαβητών.

Η διαμάχη προφανώς και κρύβει βαθύτερες διαφορές και ασυμφωνίες μεταξύ των μελών και σίγουρα δεν πρόκειται να λάβει τέλος αν δεν δοθεί το σήμα για πρόωρες εκλογές, μέσω των οποίων θα αναδειχθεί νέο ΔΣ, κατ’ ευχή όλων περισσότερο λειτουργικό.

Σύμφωνα με το νόμο, για να προκηρυχθούν εκλογές πρέπει πρώτα να διορισθεί από το Πρωτοδικείο προσωρινό ΔΣ – υπό το οποίο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία. Δυστυχώς ο κορονοϊός εμποδίζει τα δικαστήρια να λειτουργούν κανονικά με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να κωλυσιεργούν. Στο μεταξύ οι δύο πλευρές έχουν τώρα μεταφέρει τη μάχη στο ποιά θα είναι η σύνθεση του προσωρινού ΔΣ – η τωρινή Πρόεδρος ζήτησε και έλαβε από το Πρωτοδικείο απόφαση για προσωρινή Διοίκηση, με την ίδια επικεφαλής, γεγονός που έσπευσε να αμφισβητήσει με αναφορά σε παρατυπίες, η αντίθετη πλευρά.

Για όσους παρακολουθούν από κοντά την ιστορία, ακολουθούν σχετικές ανακοινώσεις από τις αντικρουόμενες πλευρές:

[box]ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΑΣ

Η Διοίκηση του παραπάνω Συλλόγου ενημερώνει τα μέλη και τους συνεργαζομένους με αυτόν φορείς ότι τα (4) πρώην μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Κάρολος Μαρκουϊζος, Παναγιώτης Λελεδάκης, Ιωάννης Στασινόπουλος και Θεόδωρος Μουτάφης μαζί με άλλα μέλη ή και μη μέλη του Συλλόγου με κατεπείγουσα αίτησή τους προς το Πρωτοδικείο Αθηνών ζήτησαν την «ανατροπή» της εσφαλμένης, όπως δήλωσαν από 1.12.2020 προσωρινής διαταγής του κ. Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία διορίστηκε η υπάρχουσα Διοίκηση και την αντικατάσταση των διορισθέντων δι’ αυτής μελών. Η εκδίκαση της αίτησης αυτής έγινε στις 29.12.2020 και αυθημερόν εκδόθηκε η απόφαση από την κ. Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών, που απέρριψε αυτό το αίτημα με πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία δεχθείσα τις ενστάσεις, που πρόβαλε ο Σύλλογος, ως απολύτως βάσιμες. Έτσι «αφαιρέθηκε» κάθε πρόσχημα των παραπάνω μελών ότι μη σύννομα διορίσθηκε αυτή η διοίκηση, ότι τα διορισθέντα πρόσωπα ήταν ακατάλληλα και ότι κατάλληλα πρόσωπα είναι μόνον αυτά, που προτείνονται από αυτούς. Το θέμα εδώ δεν είναι ποιος κέρδισε ή ποιος έχασε αυτή τη δίκη. Το θέμα είναι ότι τα πρώην αυτά διοικητικά μέλη δεν έχουν καμιά δικαιολογία πλέον για να μην παραδίδουν το ταμείο, το Αρχείο, τους κωδικούς του Η/Υ, του TAXIS, των Τραπεζών κλπ. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με τέτοιες ενέργειες και παραλείψεις δεν προσφέρουν υπηρεσίες στον Σύνδεσμο. Θα πρέπει να κατανοηθεί ότι ο Σύνδεσμος δεν ανήκει σε κανέναν. Ο Σύνδεσμος έχει ανάγκη από χρηστή άσκηση διοικητικής εξουσίας, που αυτή για να υπάρχει θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις διατάξεις του καταστατικού, στις διατάξεις των νόμων, αλλά και στις αρχές της αξιοπρέπειας, της ευθύτητας και του συνεργατικού πνεύματος. Οι αντιδικίες δεν ωφελούν ούτε τον Σύνδεσμο ούτε τα μέλη. Ο Σύνδεσμος έχει ανάγκη από αιρετή διοίκηση και θα την αποκτήσει πολύ ενωρίτερα από τις δικαστικές προθεσμίες. Τα διορισθέντα πρόσωπα υπόσχονται ότι αυτή θα εκλεγεί δημοκρατικά και γνήσια από την ανόθευτη εκλογική βάση.

Με τιμή

Για την Διοίκηση

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΟΥΡΓΟΥΛΗ  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΟΥ

Στουρνάρη 16, 106 83 Αθήνα – Τηλ.: 210 9572987, 210 9511079 www.psas.gr, e-mail: info@psas.g [/box]

[box]ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΠΣΑΣ

Στην Ελλάδα του 2020 ανακαλύψαμε τον Γουργουλισμό…. Έτσι και η κυρία Γουργουλη , ένα χρόνο πριν όταν επρόκειτο να αντικατασταθεί αφού αυτό είχε συμφωνήσει, επινόησε ένα σκάνδαλο προκειμένου να παραμείνει στη θέση του προέδρου. Τώρα που τελειώνει η θητεία του διοικητικού συμβουλίου του ΠΣΑΣ προκειμένου να παραμείνει πάλι πρόεδρος πήρε μία παρέα και πήγε στο δικαστή αντί να πάει σε εκλογές. Εξάλλου μας το είχε δηλώσει στο όνομα της δημοκρατίας γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα, άραγε υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα από το να πάψει η κυρία Γουργούλη να είναι πρόεδρος σε κάτι σε οτιδήποτε;

Το καλό όλων αυτών των ιστοριών αυτού του τύπου είναι ότι οι λογικά σκεπτόμενοι, δημοκρατικοί άνθρωποι συσπειρώνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα. Μερικές μέρες μετά τις ανακοινώσεις και πανηγυρισμούς στο τύπο για την παύση της εκλεγμένης διοίκησης και τα καλωσορίσματα της διορισμένης, παρότι το ζητήσαμε γραπτώς 2 φορές, κανείς δε μας κοινοποιούσε την απόφαση, ενώ μας καλούσαν να παραδώσουμε κλειδιά αρχεία κλπ, με το επιχείρημα ότι το έγραψε ο “μαύρος γάτος” όπως θα διαβάσετε στις πρώτες γραμμές του εξωδίκου! (link εξωδίκου) Ο λόγος για αυτό έγινε προφανής, όταν πριν από τρεις μέρες καταφέραμε να πάρουμε την απόφαση που διόριζε τη διοίκηση του ΠΣΑΣ, η αίτηση είχε υποβληθεί μόνο από δύο μέλη του συνδέσμου!! Θα έπρεπε να το είχαμε φανταστεί καθώς είναι ήδη διατυπωμένη η άποψη τους για την αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Για όλους εμάς που επί χρόνια μας τιμούν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπούμε, είναι αδιανόητο να προσφεύγουμε στο δικαστή για να πάρουμε διορισμένες διοικήσεις. Καθώς δεν μας έμεινε άλλος δρόμος, σκεφτήκαμε ότι το πιο σημαντικό είναι, η προσφυγή στο δικαστήριο, να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μελών. Έτσι κινητοποιήθηκαν από όλη την Ελλάδα άμεσα 46 μέλη του συνδέσμου πρόθυμα να προσυπογράψουν ένα δικόγραφο 22 σελίδων. Αυτό είναι το σημαντικό για μας και όχι οι διορισμοί του δικαστή. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς δεν καμαρώνουμε ακόμα κι αν ο δικαστής διορίσει μία διοίκηση με βάση τη δική μας πρόταση, καθώς θεωρούμε ότι κάθε άλλη οδός εκτός των εκλογών τραυματίζει τη δημοκρατία και την έκφραση των συναδέλφων.

Να συμπληρώσουμε εδώ ότι όποια διοίκηση διορίζεται , και σωστά αφού παύεται η εκλεγμένη, έχει αρμοδιότητα μόνο στα απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία του συνδέσμου προκειμένου να γίνουν αδιάβλητες εκλογές, η σημερινή διορισμένη διοίκηση του ΠΣΑΣ επιμένει να λειτουργεί ως εκλεγμένη, έτσι παρουσιάζεται σε συνεδριάσεις της ΕΑΔΕ βγάζει ανακοινώσεις στον τύπο με συκοφάντηση των εκλεγμένων του ΔΣ και άλλα πολλά που δυστυχώς και αυτά θα ακολουθήσουν δικαστική διαδρομή.

Τέλος για να μη θεωρηθεί ότι αποφεύγουμε για να μιλήσουμε για την ταμπακιέρα των σκανδάλων που εφηύρε η παρέα της κυρίας Γουργούλη θα ακολουθήσει σύντομα αναλυτική ανακοίνωση για το ζήτημα του MDRT καθώς και οι απαιτούμενες δικαστικές ενέργειες.

Τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΠΣΑΣ

Γιάννης Στασινόπουλος

Κάρολος Μαρκουίζος

Θοδωρής Μουτάφης

Παναγιώτης Λελεδάκης[/box]

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *