Skip to content

Πώς να αφανίσετε τα…χασμουρητά στα meeting

Η συμμετοχή, η συμμετοχή, …και η συμμετοχή αποτελεί το στοιχείο κλειδί για ένα επιτυχημένο meeting, σε όλα τα επίπεδα. Πάρα πολύ συχνά παρατηρούμε ότι μιλάει αποκλειστικά ο Συντονιστής μιας συνάντησης Συμβούλων ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχει την ενεργό συμμετοχή και των Συμβούλων και των λοιπών Manager.

Το πρώτο δεκάλεπτο μιας συνάντησης είναι το πλέον καθοριστικό για την έκβασή της.  Μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο, ο λόγος πρέπει να δοθεί στους Συμβούλους και Μάνατζερ με μια ανοιχτή, εισαγωγικού τύπου ερώτηση όπως, ποιο ήταν το καλύτερο πράγμα που τους συνέβη (από επαγγελματικής άποψης) στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνάντησή  μέχρι την τωρινή.

Η ερώτηση ίσως χρειαστεί να επαναληφθεί αρκετές φορές μέχρι οι Συνεργάτες σας να την επεξεργαστούν και να μπορέσουν να παράγουν…απαντήσεις, συμμετέχοντας ενεργά στο ξεκίνημα του meeting. Όταν όμως αυτό συμβεί,  τότε το αποτέλεσμα θα είναι διπλά θετικό.

Πρώτον, η συνάντηση θα ξεκινήσει με μια ενδιαφέρουσα και πάνω απ’ όλα θετική νότα και δεύτερον, θα απαλλαχθείτε από το ανιαρό φαινόμενο του…μονολόγου. Το πολυτιμότερο όμως από όλα είναι ότι θα έχετε κερδίσει την προσοχή και τη συμμετοχή του ακροατηρίου σας.

Αν το οι Σύμβουλοι εμπλακούν ενεργά, τότε το meeting έχει πετύχει. Και πετυχημένο meeting ισοδυναμεί με ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πριν τη συνάντηση, αναρωτηθείτε: «Τι μπορώ να κάνω εγώ για να προσθέσω αξία στο σημερινό meeting, για να το κάνω πιο ενδιαφέρον και για να προσφέρω κάτι σε αυτούς που θα παρευρεθούν και θα κάτσουν να με ακούσουν; ”

Τα meeting είναι πολύτιμα, υπό την έννοια ότι είναι οι στιγμές που συγκεντρώνεται όλη μαζί η ομάδα, οι στιγμές που δίνεται η  ευκαιρία να χτιστεί η φιλοσοφία, το πνεύμα, η αφοσίωση στο κοινό στόχο. Οι στιγμές που δίνεται η ευκαιρία να δείξετε ποιός είστε, τι πρεσβεύετε και τι ακριβώς οραματίζεστε για την ομάδα σας. Μια δυνατή δεμένη ομάδα είναι διαβατήριο για την επιτυχία.

Μην βλέπετε τα meeting ως αγγαρεία αλλά ως την καλύτερη ευκαιρία για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό γραφείο πωλήσεων.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *