Skip to content

Ρευματολογική Κλινική Καβάλας: Τέλος “λόγω εργασιακής εξουθένωσης”

Πριν λίγες ημέρες είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας ο Γολγοθάς που περνάνε οι καρκινοπαθείς στην Ηλεία, οι οποίοι αναγκάζονται να μεταβούν στην Πάτρα για να κάνουν στις χημειοθεραπείες τους (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Τώρα η παρακάτω ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ μαρτυρά πως ανάλογη μοίρα περιμένει πλέον τους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ρευματολογικές παθήσεις και μένουν σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και πρέπει να πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη για εξέταση και θεραπεία αφού στο Νοσοκομείο της Καβάλας έκλεισε η Ρευματολογική Κλινική αφού και ο τελευταίος γιατρός που είχε μείνει παραιτήθηκε «λόγω εργασιακής εξουθένωσης»:

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Καβάλας που έκανε κήρυγμα στους εργαζόμενους ότι τη δουλειά τους την οφείλουν στον Ξάνθο και Πολάκη, όπως έλεγε, άφησε το Νοσοκομείο χωρίς Ρευματολόγο και έκλεισε η Ρευματολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Ο μοναδικός Ρευματολόγος που υπηρετούσε οδηγήθηκε σε παραίτηση λόγω εργασιακής εξουθένωσης.

Η Ρευματολογική Κλινική εξυπηρετούσε ασθενείς από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έως την Κεντρική Μακεδονία.

Μάλιστα πραγματοποιούσε εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες σε ασθενείς κάνοντας εγχύσεις ανασοκατασταλτικών φαρμάκων (Ρευματοειδή αρθρίτιδα κλπ.).

Ποιά είναι η λύση που βρήκε το Υπουργείο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου; Ενημερώνουν τους ασθενείς να πηγαίνουν για εξέταση και θεραπεία από τη Θράκη στην Θεσσαλονίκη!!! Μάλιστα χωρίς συνεννόηση με τα Νοσοκομεία υποδοχής. Παροιμιώδης αναισθησία για την ταλαιπωρία των ασθενών.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *