Skip to content

ΣΕΜΑ: Αποφασισμένος για δράση, με πλήρη ατζέντα

Στις εγκαταστάσεις της Allianz Eλλάδος πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ). Ο Σύνδεσμος εμφανίζεται αποφασισμένος να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη φωνή του, εντός και εκτός αγοράς και να αναβαθμίσει το ρόλο που παίζει στα κοινά του κλάδου, έχοντας βεβαίως ως προτεραιότητα, τα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών του.

Ήδη η νέα Διοίκηση με επικεφαλής τον Γιάννη Ξηρογιαννόπουλου έχει ορίσει ξεχωριστές Επιτροπές & Ομάδες Εργασίας, με διαφορετική αποστολή η κάθε μια, προκειμένου να υπάρξει άμεση και ουσιαστική πρόοδος σε θέματα όπως η ορθή εφαρμογή των IDD και GDPR, η  αντιμετώπιση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού, η τυποποίηση των διαδικασιών προσδιορισμού ζημιών, η επίτευξη κοινής περιγραφής των όρων στις ασφαλίσεις περιουσίας, η δημιουργία Ακαδημίας Στελεχών, η δημιουργία κάρτας προνομίων για τα μέλη, η επικαιροποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας, η ενίσχυση των Διεθνών Σχέσεων κ.α. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τις Επιτροπές και το έργο τους).

Ειδικά για την IDD έχει εκπονηθεί ειδική μελέτη για τα όσα αφορούν στον Σύνδεσμο και έχει υποβληθεί εμπεριστατωμένο υπόμνημα με τις θέσεις και τις απόψεις του Συνδέσμου προς την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που έχει αναλάβει την ενσωμάτωση των κανόνων στο εθνικό δίκαιο. Μέλη της Ομάδας Εργασίας συμμετέχουν στην συγκεκριμένη επιτροπή ενώ τον περασμένο Οκτώβριο ο ΣΕΜΑ είχε ξεχωριστή συνάντηση με την Διευθύντρια της ΔΕΙΑ Ιωάννα Σεληνιωτάκη, προκειμένου να θέσει και να διεκδικήσει τις απόψεις του.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΕΜΑ επιδιώκει τον διαχωρισμό του ρόλου του Μεσίτη Ασφαλίσεων σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες διαμεσολάβησης, την διατήρηση της παροχής κινήτρων για την προώθηση των ασφαλιστικών εργασιών, την διατήρηση της αρχής της αναλογικότητας αλλά και του διττού τρόπου πληρωμής ανάλογα με το είδος της εργασίας που αναλαμβάνεται.

Ένας από τους στόχους του ΣΕΜΑ είναι το ετήσιο συνέδριο της BIPAR 2019-2020 να διοργανωθεί στην Αθήνα, ενώ σειρά εορταστικών εκδηλώσεων ετοιμάζεται για την επέτειο, φέτος, των τριάντα χρόνων από την ίδρυσή του.

Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος πρόσφατα προχώρησε στην επανεγγραφή του στην BIPAR απευθείας και όχι μέσω ΕΑΔΕ, εξασφαλίζοντας έτσι ξεχωριστή, αυτόνομη παρουσία στον ισχυρότερο Πανευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, με τεράστια επιρροή στον ασφαλιστικό κλάδο και στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Αυτή τη στιγμή τον ΣΕΜΑ απαρτίζουν 89 Μεσίτες μεταξύ των οποίων και επτά νέα μέλη: οι εταιρείες Thesis Brokers, ZIA Insurance Brokers, Ν.Σ. Απόστολοπουλος, IQ Insurance Quality, Ελέστια, Autoprotect Hellas Administration και Ionios Brokers.

Με στόχο την διαφάνεια και την πλήρη ενημέρωση τα μέλη του ΣΕΜΑ ενημερώνονται μέσω briefing για τα πεπραγμένα κάθε συνεδρίασης αλλά και για τις αποφάσεις που λαμβάνει η Διοίκηση.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *