Skip to content

ΣΕΜΑ: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η πορεία του

Στόχος να εισέλθουν και οι Marine Brokers στον Σύνδεσμο

Η παραίτηση του κ. Γιάννη Ξηρογιαννόπουλου για προσωπικούς λόγους  από το Δ.Σ του ΣΕΜΑ αποτέλεσε ένα ακόμη επεισόδιο στην παρατεταμένη κρίση του ΣΕΜΑ που η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω δεν φαίνεται να κολακεύει τον κλάδο που εξακολουθεί να έχει δυναμική μέσα στην Ιδιωτική Ασφάλιση.

Οι λόγοι που όμως μας είπαν στελέχη του ΣΕΜΑ που οδηγούν κάποιους καταξιωμένους επαγγελματίες μεσίτες στην έξοδο από τον ΣΕΜΑ είναι κυρίως προσωπικοί και επαγγελματικοί.  Κάποιοι δεν μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο και κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι ο ΣΕΜΑ με τον τρόπο που λειτουργούσε δεν μπορούσε να προασπιστεί τα επαγγελματικά τους συμφέροντα.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ κ. Μιχάλης Τζωτζωρής μιλώντας στο Underwriter δήλωσε αποφασισμένος να αλλάξει  τη ροή των εξελίξεων . « Ο ΣΕΜΑ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. ‘Το καράβι της ασφαλιστικής αγοράς’ αλλάζει πορεία και οι μεσίτες θα πρέπει να ακολουθήσουν.  Ο ΣΕΜΑ έχει σήμερα 80 μέλη και φιλοδοξία μας είναι να μπουν πολλά καινουργια μέλη που θα δυναμώσουν τον Σύνδεσμο και θα φέρουν νέες ιδέες. Ήδη στις προθέσεις μας είναι να εισέλθουν και οι έλληνες Marine Brokers  που αποτελούν μία ιδιαίτερη δυναμική κατηγορία επαγγελματιών.

Προσωπικός μου στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας Σύνδεσμος με διευρυμένα κανάλια επικοινωνίας και προς τα μέλη του και προς την ευρύτερη επιχειρηματικότητα. Κάνουμε συναντήσεις σε προσωπικό επίπεδο με τα μέλη του ΣΕΜΑ για δούμε τις ανάγκες και τους προβληματισμούς τους και να τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν τα όποια επαγγελματικά προβλήματα.

Η IDD και τα προβλήματα

Η εφαρμογή της Οδηγίας IDD αποτέλεσε μία  καθοριστική παράμετρος στην πορεία του μεσιτικού κλάδου.  Η διακοπή συνεργασιών μεταξύ μεσιτών και πρακτόρων έφερε αναστάτωση σε πολλά μέλη του ΣΕΜΑ. Στους νέους στόχους είναι να καταφέρει ο ΣΕΜΑ να βοηθήσει τα μέλη του να ανταπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Εξωστρέφεια μέσα στην ελληνική επιχειρηματικότητα

Μία προτεραιότητα που ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ έχει θέσει  είναι να αποκτήσει ο Σύνδεσμος μεγαλύτερη εξωστρέφεια. «Δεν ωφελεί να συζητούμε μόνο μεταξύ μας αλλά θα πρέπει να κάνουμε άνοιγμα σε όλους τους κλάδους της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αυτό θα μας βοηθήσει και επαγγελματικά αλλά και θα κάνει γνωστό τον Σύνδεσμο σε όλους τους επαγγελματίες»

«Θα καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει ο Σύνδεσμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Θέλουμε όλους τους επαγγελματίες της ιδιωτικής ασφάλισης και της ελληνικής επιχειρηματικότητας να σταθούν δίπλα μας για να γίνουμε ισχυρότεροι και καλύτεροι» καταλήγει ο κ. Τζωτζωρής.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *