Skip to content

Σημαντική σύνοδο του International Federation of Health Plans για την υγεία φιλοξένησε η INTERAMERICAN στην Αθήνα

Μία σημαντική διεθνή σύσκεψη κορυφαίων εκπροσώπων του τομέα της ασφάλισης υγείας φιλοξένησαν στην Αθήνα, πρόσφατα, η INTERAMERICAN και η μητρική της ACHMEA. Ήταν η τακτική, ετήσια συνάντηση εργασίας του διοικητικού συμβουλίου του International Federation of Health Plans (IFHP), που αποτελεί παγκοσμίως το κορυφαίο forum εταιρειών ασφάλισης υγείας.

Photo_2(5)
Στιγμιότυπο από τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του International Federation of Health Plans

Στο IFHP συμμετέχουν 100 εταιρείες, που κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα στις χώρες τους. Η INTERAMERICAN, ως η μοναδική από τη χώρα μας εταιρεία και η ACHMEA συμπεριλαμβάνονται στο forum και συμμετέχουν ενεργά στην επικαιροποίηση του προβληματισμού και τη συνδιαμόρφωση συγχρόνων, καινοτόμων και αποτελεσματικών ασφαλιστικών αντιλήψεων για την υγεία.

Στο διοικητικό συμβούλιο του IFHP συμμετείχαν πρόεδροι ή διευθύνοντες σύμβουλοι κορυφαίων επιχειρηματικών οργανισμών, ορισμένοι από τους οποίους είναι προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Tom Sackville, πρώην υπουργός υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, ο Bernard Tyson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kaiser Permanente, μιάς από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης υγείας των ΗΠΑ, ο ομογενής Γιώργος Σαββίδης, διευθύνων σύμβουλος της Medibank, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας υγείας της Αυστραλίας κ.ά. Οικοδεσπότες ήταν ο Willem van Duin, πρόεδρος της ACHMEA και ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων ζωής και υγείας της INTERAMERICAN.

Στο πλαίσιο των εργασιών του διοικητικού συμβουλίου, αναλύθηκαν σε βάθος οι διεθνείς τάσεις στις υπηρεσίες, την ταχύτατα εξελισσόμενη τεχνολογία και την ασφαλιστική αγορά της υγείας. Ειδικότερα, από προσκεκλημένα στελέχη του χώρου της υγείας στην Ελλάδα και τους εκπροσώπους της ACHMEA και της INTERAMERICAN παρουσιάσθηκαν η σημερινή εικόνα, οι εξελισσόμενες συνθήκες και οι ιδιαιτερότητες καθώς και οι προοπτικές για την υγεία στη χώρα μας, με θεώρηση του ιδιωτικού αλλά και του δημοσίου τομέα. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συνεισέφεραν σημαντικά στην συζήτηση με παραδείγματα μοντέλων που εφαρμόζονται με επιτυχία σε άλλες χώρες.

Από τις εργασίες του International Federation of Health Plans προέκυψε το συμπέρασμα ότι υφίστανται σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα υγείας στην Ελλάδα σε ένα σχέδιο συνεργασίας με το δημόσιο σύστημα, που θα μπορούσαν να δώσουν ουσιαστικές λύσεις, ανακουφίζοντας την εθνική οικονομία και δημιουργώντας κοινωνική αξία με προσιτές και επαρκείς παροχές ασφάλισης και υπηρεσιών. Προς αυτή την κατεύθυνση, τα μέλη του IFHP δήλωσαν πρόθυμα να συμβάλουν με προτάσεις και πρωτοβουλίες.

(Κεντρική φωτό: Στιγμιότυπο με τα μέλη του Δ. Σ. του International Federation of Health Plans, στα κεντρικά γραφεία της INTERAMERICAN)

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *