Skip to content

Στον βασικό μέτοχο της Eurobank κατά πάσα πιθανότητα η Eurolife

Μετά την επιτυχημένη ανακεφαλαίωσή της, η Eurobank φαίνεται ότι επανέρχεται στο αρχικό της σχέδιο για την πώληση της Eurolife, το οποίο είχε μείνει πίσω λόγω των καταιγιστικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων της τελευταίας χρονιάς. Xωρίς να αποκλείεται οποιαδήποτε έκπληξη μιας και η Εurolife είναι ενδιαφέρουσα επιλογή για οποιονδήποτε θα ήθελε να επενδύσει στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, τα δεδομένα για τον αγοραστή συγκλίνουν στην καναδική Fairfax Financial Holdings, τον βασικό μέτοχο της Eurobank και ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds παγκοσμίως.

Η Fairfax με αυτή της την κίνηση αποδεικνύει τι άλλο, παρά την εμπιστοσύνη της και στο management σε επίπεδο προσώπων όσο βεβαίως και στην στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Eurolife μέχρι σήμερα και που σχεδιάζει να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Μετά την πρόσφατη ΑΜΚ το ποσοστό της Fairfax στην Eurobank ανέρχεται στο 16,88%.

Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Fairfax, ο Ινδοκαναδός Prem Watsa, γνωστός και ως "Καναδός Μπάφετ", που ξεκίνησε δουλεύοντας σε ασφαλιστική εταιρεία
Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Fairfax, ο Ινδοκαναδός Prem Watsa, γνωστός και ως “Καναδός Μπάφετ”, που ξεκίνησε δουλεύοντας σε ασφαλιστική εταιρεία

Το συγκεκριμένο fund έχει δείξει γενικότερο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – τον Απρίλιο του 2014 εξαγόρασε την Praktiker Hellas, ενώ λίγο καιρό πριν επένδυσε περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια αποκτώντας μερίδιο άνω του 40% στην Grivalia (πρώην Eurobank Properties) ενώ έχει αποκτήσει ποσοστό και στον Όμιλο Μυτιληναίου.

Φημολογείται ότι το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων στην Ελλάδα  ξεπερνά το 1 δις δολάρια, κάτι που αν ισχύει καθιστά τον Prem Watsa έναν από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στη χώρα.

Στις αρχές Οκτωβρίου, στη διάρκεια επίσημου δείπνου προς τιμήν των εργαζομένων της Eurobank, ο Bradley Paul Martin, Αντιπρόεδρος Στρατηγικών Επενδύσεων της Fairfax, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι ο Όμιλος επενδύει “εκεί όπου διακρίνει ότι υπάρχει αξία” ενώ στην Eurobank διέβλεψε ότι “διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που εμπνέουν εμπιστοσύνη”.

Σε διεθνές επίπεδο η Fairfax επενδύει κυρίως σε βαριές βιομηχανίες, σε ακίνητα και σε ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες. Το 2013 απασχόλησε τον διεθνή τύπο με την εξαγορά της Blackberry – μια “κόντρα” επένδυση και προσωπικό στοίχημα του επικεφαλής.

 Στις αρχές Οκτωβρίου εκατοντάδες καλεσμένοι από όλο τον κόσμο κατέφθασαν στο Costa Navarino για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Fairfax, επιλογή συμβολική για πολλούς, που επισφραγίζει το σταθερό και έντονο ενδιαφέρον του Ομίλου για την Ελλάδα.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *