Skip to content

Συνάντηση της αγοράς στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Στο χώρο του Gazarte φιλοξενήθηκε χθες Πέμπτη 17 Οκτωβρίου η ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Μεσίτες και πληθώρα στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς έδωσαν το “παρών”, όπως κάθε χρόνο, για να συζητήσουν μέσα σε χαλαρό περιβάλλον αλλά και να αναθερμάνουν τις επαγγελματικές και προσωπικές τους σχέσεις.

Πολλά και διαφορετικά ήταν τα θέματα στα “πηγαδάκια” που είχαν σχηματιστεί στην ταράτσα του Gazarte με θέα την Ακρόπολη – ένα από αυτά για παράδειγμα αφορούσε το ύψος των προμηθειών. Οι μεσίτες επιθυμούν να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα, ενδεχομένως και να αυξηθούν ενώ τα στελέχη πωλήσεων τόνιζαν σε κάθε περίπτωση ότι τα ποσοστά προμηθειών είναι μεγάλα και θα πρέπει να αυξηθούν οι παραγωγές για να ανταποκριθούν. Αρκετές ήταν οι αναφορές σε Εθνική και ΝΝ, οι οποίες βρίσκονται αυτή την περίοδο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος – ονόματα πιθανών μνηστήρων κυκλοφορούσαν για την πρώτη, αλλά και “πονταρίσματα” για το μέλλον των συμβάσεων, όσον αφορά στη δεύτερη.

Από πλευράς CEO διακρίναμε τους κκ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου (Eurolife ERB), Νικόλαο Mακρόπουλο (Eυρώπη), Giuseppe Zorgno (AIG Greece), Νότη Βαγιακάκο (HDI Global SE Hellas), Πάνο Δημητρίου (Generali) αλλά και πολλά διευθυντικά στελέχη.

Παρόντες και όλοι οι πρώην Πρόεδροι του Συνδέσμου στους οποίους το τωρινό ΔΣ με Πρόεδρο το Μιχάλη Τζωρτζωρή δώρισε μια καλαίσθητη καρφίτσα με το ακρωνύμιο του ΣΕΜΑ – όλοι τη φόρεσαν στο πέτο τους. Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Γαβαλάκης ήταν επίσης εκεί, όπως και η Πρόεδρος του ΠΣΑΣ, Θεοδώρα Γουργούλη και ο Πρόεδρος της ΠΟΑΔ, Τάκης Μιχαλόπουλος.

Ποικίλες ήταν και οι αναφορές στην εισαγωγή του δεύτερου πυλώνα στην κοινωνική ασφάλιση και τα πιθανά οφέλη για την ασφαλιστική αγορά – με την προϋπόθεση ότι θα ενταθεί η επικοινωνία των ασφαλιστικών φορέων με την Πολιτεία και κυρίως την ευρύτερη κοινωνία.

Ανώτερο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς μας ανέφερε χαρακτηριστικά πόσο ανασφάλιστος ήταν ο τουριστικός κλάδος και τι πλήγμα δέχθηκε από την κατάρρευση της Thomas Cook, τη στιγμή που θα μπορούσε να  αποφύγει τις ζημιές  εάν ήταν ασφαλισμένα ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και επαγγελματίες τουρισμού.

Ν. Σακ.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *