Skip to content

Συνέδριο Credit Risk Management – ICAP CRIF

Credit Risk in the Age of ESG Sustainable Finance

Το αναδυόμενο πρότυπο βιώσιμης χρηματοδότησης ESG οδηγεί στον οριστικό επαναπροσδιορισμό του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε την πίστωση. Ουσιώδης οδηγός, η συμμετοχή των κινδύνων ESG στη διαμόρφωση του πιστωτικού κινδύνου, μια σχέση η οποία αλλάζει όχι μόνο τα κριτήρια πιστοδοτήσεων αλλά και το σχεδιασμό των χρεογράφων τόσο εταιρικών όσο και δομημένων συναλλαγών. Πιστωτές, επενδυτές αλλά και φορείς οικονομικής πολιτικής αναζητούν μετ΄ επιτάσεως το “greenium” στις αποδόσεις των χρεογράφων, συνεκτιμώντας νέες ισορροπίες μεταξύ οικονομικών κινδύνων, απαιτούμενων αποδόσεων και στόχων πολιτικής. Το φετινό συνέδριο Credit Risk Management, συγκεντρώνει κορυφαία στελέχη και ειδικούς της αγοράς για να δώσει απαντήσεις στην πρόκληση της βιώσιμης χρηματοδότησης στο πλαίσιο πρακτικής λήψης αποφάσεων.

Πρόγραμμα Συνεδρίου υπό διαμόρφωση

08:45 – 09:00Εισαγωγική Ομιλία
09:00 – 09:30Κεντρική Ομιλία
09:30 – 10:40Θεματική Ενότητα 1
Μακροοικονομική και Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα κατά τη Μετάβαση ESG
10:40 – 11:50Θεματική Ενότητα 2
Η Σχέση Πιστωτικών και ESG Αξιολογήσεων Κινδύνων στις Οικονομίες Μετάβασης στη Βιωσιμότητα ESG
11:50 – 12:10Διάλειμμα
12:10 – 13:20Θεματική Ενότητα 3
Η πρόκληση στην εκτίμηση των εταιρικών ESG Πιστωτικών Κινδύνων
13:20 – 14:30Θεματική Ενότητα 4
Η εξέλιξη των ESG Εταιρικών Ομολόγων και Τιτλοποιήσεων Χρέους
14:30 – 14:45Συμπεράσματα – Κλείσιμο Συνεδρίου
14:45 – 15:30Διάλειμμα – Γεύμα
15:30 – 17:00Workshop (για όσους έχουν κάνει εγγραφή)
Νομικό και κανονιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ESG Πιστωτικού Κινδύνου – Επενδύσεων για Μεγάλες και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Η εταιρική βιώσιμη χρηματοδότηση εδράζεται σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο. Το εφαρμοσμένο εργαστήριο σχεδιάστηκε ώστε να συνεισφέρει στους συμμετέχοντες τον πλέον ενημερωμένο πρακτικό οδηγό σχετικά με τις νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις για βιώσιμη ESG χρηματοδότηση, τόσο μέσω της πιστωτικής όσο και της επενδυτικής οδού. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με εξειδικευμένη νομική εταιρεία και ομάδα ειδικών σε νομικά και κανονιστικά θέματα.

Το συνέδριο καλύπτει τα ακόλουθα θέματα:

Θεματική Ενότητα 1
Μακροοικονομική και Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα κατά τη Μετάβαση ESG
Η συνεχής μεταβολή αποτελεί πλέον τη νέα σταθερά, στην οποία οι αγορές αντιμετωπίζουν αυξανόμενα σοβαρές και αποσταθεροποιητικές κρίσεις, προερχόμενες όχι μόνο από τη σφαίρα της οικονομίας, αλλά και από αυτές της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της γεωπολιτικής. Η θεματική ενότητα συνεισφέρει στην εκτίμηση των κινδύνων σε επίπεδο οικονομίας καθώς και την οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας για βιωσιμότητα ESG.

Θεματική Ενότητα 2
Η Σχέση Πιστωτικών και ESG Αξιολογήσεων Κινδύνων στις Οικονομίες Μετάβασης στη Βιωσιμότητα ESG
Ο κίνδυνος ESG αναδύεται ως ο κεντρικός οδηγός στη βιώσιμη χρηματοδότηση. Πως θα μετρηθεί και θα προβλεφθεί; Πως θα εκτιμηθεί η επίδραση του αναμενόμενου κινδύνου ESG στον πιστωτικό κίνδυνο; Και πως οι κεντρικές πιστοδοτικές και επενδυτικές αποφάσεις επαναπροσδιορίζονται; Η θεματική ενότητα σχεδιάστηκε ώστε να συνεισφέρει καθαρές και εμπειρικά επικυρωμένες απαντήσεις.

Θεματική Ενότητα 3
Η πρόκληση στην εκτίμηση των εταιρικών ESG Πιστωτικών Κινδύνων
Τα κριτήρια εταιρικής χρηματοδότησης μετασχηματίζονται τάχιστα μέσω των προβλεπόμενων κινδύνων βιωσιμότητας ESG. Πως μεταβάλλονται οι προτιμήσεις και η αποδεκτή έκθεση ως προ το κίνδυνο για πιστωτές και επενδυτές? Υπό ποιες συνθήκες η αγορά είναι σε θέση να προσφέρει το “greenium” στη χρηματοδότηση μια εταιρείας? Η θεματική ενότητα σχεδιάστηκε ώστε να συνεισφέρει απαντήσεις οι οποίες μεγιστοποιούν την πρόσβαση στις επιλογές βιώσιμης χρηματοδότησης.

Θεματική Ενότητα 4
Η εξέλιξη των ESG Εταιρικών Ομολόγων και Τιτλοποιήσεων Χρέους
Η παρουσία του πλαισίου βιωσιμότητας ESG οδηγεί στην ανάδυση νέων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, επενδυτικών προτιμήσεων, καθώς και στοιχείων πολιτικής, επαναπροσδιορίζοντας τόσο τα εταιρικά ομόλογα όσο και αυτά των δομημένων συναλλαγών χρηματοδότησης. Ποια κριτήρια θα πρέπει να ικανοποιούνται; Ποιο το επίπεδο αποδεκτού κινδύνου ESG; Πως το “greenium” εμφανίζεται στην αποτίμηση χρεογράφων εταιρικής και δομημένης χρηματοδότησης; Η θεματική ενότητα σχεδιάστηκε ώστε να συνεισφέρει ανάλυση για την υφιστάμενη και την αναμενόμενη σχέση οφέλους και κινδύνου από τη χρηματοδότηση ESG στην αγορά χρεογράφων.

Περισσότερες πληροφορίες και φόρμα συμμετοχής εδώ.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *