Skip to content

Συνεταιριστική Ασφαλιστική: υγιής ανάπτυξη και πανευρωπαϊκή στήριξη

Έμφαση στην ορθολογιστική τιμολόγηση του αυτοκινήτου, επέκταση στην υγεία και εξειδίκευση στις αγροτικές ασφαλίσεις, σε συνδυασμό με την τεχνολογική συμμόρφωση και καινοτομία, είναι το γενικό πλαίσιο ανάπτυξης της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής για τα επόμενα χρόνια.

Του Νίκου Σακελλαρίου

Τα 40 χρόνια της γιορτάζει η Συνεταιριστική Ασφαλιστική και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην Ελλάδα, Δημήτρης Ζορμπάς που εργάζεται 37 χρόνια στην Συνεταιριστική (από τους πρώτους υπαλλήλους της) μας παρουσίασε σε εορταστική εκδήλωση την προοπτική της εταιρείας, την ιδιαιτερότητα του συνεταιριστικού χαρακτήρα αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη «Συνεταιριστική Ασφαλιστική».

«Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική αποτελεί μία ξεχωριστή εταιρεία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά καθώς έχει τα χαρακτηριστικά μία υγιούς ιδιωτικής εταιρείας με τη στήριξη του ευρωπαϊκών συνεταιριστικών ασφαλιστικών οργανώσεων, που έχουν αυξημένο κοινωνικό προσανατολισμό» μας είπε ο κ. Ζορμπάς. «Οι συνεταιριστικές ασφαλιστικές στην Ευρώπη είναι ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος θεσμός. Στην Ιταλία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και ειδικά στη Σκανδιναβία, οι συνεταιριστικές ασφαλιστικές αποτελούν βάση των ιδιωτικών ασφαλιστικών συστημάτων αλλά και αφορούν μεγάλες ομάδες ασφαλισμένων. Η παρουσία των ξένων μετόχων μας δίνει όλα τα εχέγγυα για μία σημαντική μελλοντική ανάπτυξη με ευρωπαϊκές προδιαγραφές».

Σήμερα η Συνεταιριστική Ασφαλιστική έχει δείκτη φερεγγυότητας της τάξης του 200% (από τους υψηλότερους στην ελληνική ασφαλιστική αγορά) και ένα ιδιαίτερα χαμηλό loss ratio που διαμορφώνεται από την επιλεκτική ανάληψη μειωμένων κινδύνων. Το επίκεντρο είναι οι ασφαλίσεις αυτοκινήτου και περιουσίας ιδιαίτερα στην περιφέρεια ενώ αυξάνει σταθερά και τις ασφαλίσεις της στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη. Η ανάπτυξη νέων προϊόντων υγείας τους τελευταίους μήνες, αυξάνει την προϊοντική βάση της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, ενώ η εταιρεία θέλει να επιδείξει μεγαλύτερη εξειδίκευση στις αγροτικές ασφαλίσεις. Σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά, η Συνεταιριστική Ασφαλιστική προσφέρει καλύψεις υψηλότερες από το πλαφόν που δίνει ο ΕΛΓΑ (κρατικός φορέας).

Μιλώντας με τους δημοσιογράφους , ο κ. Ζορμπάς επεσήμανε ότι τα ασφάλιστρα στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου είναι πολύ χαμηλά και έπρεπε από το 2016 να έχει υπάρξει σωρευτική αύξηση πάνω 9% στο μέσο ασφάλιστρο αυτοκινήτου ενώ στην πραγματικότητα, υπήρξε μεγάλη μείωση. Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ζημιές, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και τα θανατηφόρα ατυχήματα στις μεγάλες εθνικές οδούς, με αποτέλεσμα να πιέζονται οι ασφαλιστικές στις αποζημιώσεις τους. Ο κ. Ζορμπάς αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη συμβολή του Επικουρικού Κεφαλαίου, ως σύνδεσμος μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και υπουργείου Οικονομικών που είχε ως αποτέλεσμα τη ραγδαία μείωση των ανασφάλιστων οχημάτων.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *