Skip to content

EAEE & Αχτσιόγλου – Μητσοτάκης – Γεννηματά συνομιλούν για τις συντάξεις

Αχτσιόγλου, Μητσοτάκης και Γεννηματά απαντούν για το συνταξιοδοτικό
Ανοιχτή εκδήλωση ΕΑΕΕ, Ξενοδοχείο Hilton, Δευτέρα 15/4 – 12.00

Ας μην λείψει κανείς από την πρώτη μεγάλη δημόσια εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με θέμα το συνταξιοδοτικό και την ανάπτυξη: Ξενοδοχείο Hilton, αίθουσα Τερψιχόρη, Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 12.00.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημερίδα, που αναμένεται να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Η διοργανώτρια ΕΑΕΕ έχει προσκαλέσει στην εκδήλωση και θα παρευρεθούν, η Έφη Αχτσιόγλου, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ακόμη θα παρευρεθούν ο Θεόδωρος Φέσσας, Προέδρος του ΣΕΒ, ο Γιάννης Ρέτσος, Προέδρος ΣΕΤΕ, και ο Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ.

Φυσικά θα συμμετέχει ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος ΕΑΕΕ. 

Οι εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα θα συζητήσουν και οι εκπρόσωποι της πολιτικής στη συνέχεια θα τοποθετηθούν (ως γνωστόν οι πολιτικοί προτιμούν τους… μονολόγους).

Την ημερίδα θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου, ενώ ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Νίκος Βέττας, θα παρουσιάσει μελέτη που εκπόνησε ο ΙΟΒΕ, με θέμα: «Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και Ανάπτυξη».

Διότι κεντρικό θέμα της εκδήλωσης δεν θα είναι γενικά και αόριστα το συνταξιοδοτικό πρόβλημα, αλλά πώς η επίλυσή του, με το προτεινόμενο από τους ιδιωτικούς φορείς σύστημα τριών πυλώνων, συνδέεται με τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας, δηλαδή με την οικονομία και τις επενδύσεις. 

Το πρόβλημα των κομμένων και μη επαρκών συντάξεων απασχολεί κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, όπως και η κατεύθυνση της χώρας και οι πραγματικές -και όχι φιλολογικές- προοπτικές εξόδου από την κρίση και επιστροφής στην κανονικότητα.

Είναι η πρώτη φορά που η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών πραγματοποιεί δημόσια εκδήλωση αυτού του βεληνεκούς για ένα καίριο ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος και καλεί να τοποθετηθούν όλοι οι βασικοί κοινωνικοί φορείς.

Αν τεθούν οι σωστές ερωτήσεις στους παρευρισκόμενους, η εκδήλωση της Δευτέρας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοθεί φως με σωστό τρόπο στην πρόταση της ασφαλιστικής αγοράς για τρεις πυλώνες, αλλά και να αναγκαστούν όλοι οι πολιτικοί να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, αν είναι υπέρ ή κατά μιας απόφασης, που μπορεί, όχι μόνο να να εξουδετερώσει μια δημόσια ωρολογιακή βόμβα (αν συνεχίσουμε με το υπάρχον σύστημα μια μέρα δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για συντάξεις), αλλά να προσφέρει στη σημερινή κοινωνία του 18% ανεργίας, σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, δηλαδή προοπτικές προόδου και ευημερίας.

 Ας μην λείψει κανείς από την εκδήλωση της Δευτέρας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *