Skip to content

Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής: τάσσεται στο πλευρό της εταιρείας

Ο Σύλλογος Εργαζομέων Εθνικής Ασφαλιστικής εξέδωσε προ ολίγου την κάτωθι ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της Real News:

Συνάδελφοι,

Χθες η εφημερίδα Real News παρουσίασε σε ολοσέλιδο δημοσίευμα την “είδηση” ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε διευθυντικά στελέχη της της Εθνικής Ασφαλιστικής και ανώτατα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας για πράξεις ή παραλείψεις που οδήγησαν σε ζημία στην ασφαλιστική εταιρεία ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά μου θέλω να σημειώσω ότι σέβομαι απόλυτα την ελευθερία του τύπου, εφόσον βέβαια αυτή παρουσιάζει τουλάχιστον αντικειμενικά τα γεγονότα και αναλύει και τις δυο απόψεις.

Δυστυχώς, είδαμε μια σχεδόν μονόπλευρη παρουσίαση της μήνυσης του πρώην Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών, που έγινε μετά την απομάκρυνσή του από την Εταιρία με την νόμιμη αποζημίωση και μια απλή αναφορά στις μηνύσεις που έχει υποβάλλει η Εταιρία μας εναντίον του. Ξέχασε, βέβαια, να παρουσιάσει ότι η απόλυση του Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών, παρά τις προσπάθειές του, κρίθηκε νόμιμη από το δικαστήριο.

Η παρουσίαση που έγινε και προέρχεται από την ίδια “πηγή”, έρχεται σε συνέχεια των 19 υποβολιμαίων ερωτημάτων που παρουσίασε το bankingnews, ερωτημάτων που αποσύρθηκαν στην συνέχεια.

Δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο μια στρεβλή εικόνα για την Εταιρία μας και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Είμαι σίγουρος ότι η δικαιοσύνη θα διαπιστώσει την αλήθεια, μετά όμως από μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, ενώ η “σκιά” που πέφτει σήμερα δημιουργεί μια αρνητική εικόνα που δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Θα ήθελα να καλέσω τη Διοίκηση της Εταιρίας να βγει ανοιχτά και να παρουσιάσει την πραγματικότητα και τα στοιχεία που την συνθέτουν ώστε να γνωρίζει το κοινό και τις δυο απόψεις.

Ο Σύλλογος θα είναι παρών για να προασπίσει τη φήμη και την αξιοπιστία της Εταιρίας μας και των εργαζόμενων σε αυτήν, απέναντι σε κάθε κακόβουλη και εμπαθή πρακτική. Συναδελφικά,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου και Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εταιρίας

Γιάννης Πετσαλάκης

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *