Skip to content

Τα αυτοκινούμενα οχήματα θα πλήξουν τις ασφαλιστικές λέει ο Μπάφετ

Τα αυτοκινούμενα οχήματα θα έχουν αρνητικές συνέπειες για τις ασφαλιστικές. Αυτό δήλωσε προχθές Δευτέρα ο παγκοσμίου φήμης δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γ. Μπάφετ, στο αμερικανικό κανάλι CNBC.
Η βιομηχανία αυτοκινούμενων οχημάτων μπορεί να αποτελέσει μεγάλη απειλή για τις ασφαλιστικές όταν η τεχνολογία φτάσει στις αγορές, είπε συγκεκριμένα: “Αν τα αυτοκινούμενα αποδειχθούν ασφαλέστερα από τα συμβατικά οχήματα, τότε τα ασφαλιστικά κόστη θα μειωθούν κατακόρυφα και κατά συνέπεια θα μειωθεί κατακόρυφα και το ύψος του ασφαλίστρου. Μέχρι να γεμίσουν οι δρόμοι μ’ αυτά (σ.σ. τα αυτοκινούμενα) εταιρείες όπως η Geico (δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, ιδιοκτησίας Μπάφετ), θα έχουν ήδη δεχτεί ισχυρό πλήγμα” είπε ο CEO της Berkshire Hathaway.
Βεβαίως το να επέμβει κανείς σε μια τεράστια βιομηχανία παίρνει καιρό, είπε ενώ και η αγορά πιστεύει ότι σιγά σιγά θα “αγκαλιάσει” αυτά τα οχήματα,  παρά τα τεράστια κεφάλαια που ξοδεύουν οι εταιρείες τεχνολογίας για την ανάπτυξή τους.

“Αν έπρεπε να στοιχηματίσω για το αν σε δέκα χρόνια από τώρα, πάνω ή κάτω από το 10% των οχημάτων στο δρόμο θα είναι αυτοκινούμενα, θα έλεγα “κάτω”, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να κάνω λάθος” συμπλήρωσε.

“Είναι κάτι στο οποίο ξοδεύονται εντατικά δις και τρις δολάρια, καθώς και ανθρώπινα μυαλά, οπότε μπορεί να μας έρθει γρηγορότερα απ’ όσο πιστεύω. Πάντως θα είναι αρνητικό για τις εταιρείες”, κατέληξε.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *