Skip to content

Τα πιο τρελά, τρελά αιτήματα για αποζημίωση στην ταξιδιωτική ασφάλιση

Από ειδύλλιο που δε στέριωσε και τουρίστα που πέφτει πάνω σε στάση λεωφορείου επειδή χάζεψε αιθέριες υπάρξεις με μπικίνι μέχρι πιθήκους που κλέβουν ρούχα και άντρα που παθαίνει καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν σε οίκο ανοχής, δεν είναι λίγες οι φορές που ασφαλιστικές εταιρείες έζησαν το θέατρο του παραλόγου, αφού κλήθηκαν να αποζημιώσουν πελάτες τους επειδή στις διακοπές τους, αυτό που τους συνέβη, μάλλον συμβαίνει μία φορά στις χίλιες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ασφαλιστική αποζημίωσε τον ταλαιπωρημένο από τα βάσανα της ζωής πελάτη της, ενώ σε άλλες δεν το έκανε καθώς δεν πληρούνταν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Αιτήματα για αποζημίωση με… happy end

Δύο παιδιά από το Κόρνγουολ έθαψαν την βιντεοκάμερα των γονιών τους στην άμμο για να έχουν σίγουρο το κεφάλι τους ότι όσο κολυμπάνε δε θα τους την κλέψει κάποιος επιτήδειος, όμως, μετά δε θυμούνταν που ακριβώς την είχαν θάψει με αποτέλεσμα οι γονείς να στραφούν στην ασφαλιστική τους και να αποζημιωθούν για τα άτακτα παιδιά τους.

Βρετανός τουρίστας χάζεψε με Βρετανίδες τουρίστριες με μπικίνι με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε στάση λεωφορείου και να σπάσει τη μύτη του. Τα νοσοκομειακά έξοδα που προέκυψαν ευτυχώς καλύφτηκαν.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Μαλαισία ένα ζευγάρι γυρνώντας στο καταφύγιο όπου έμενε, ανακάλυψε ότι πίθηκοι είχαν “κλέψει” τα ρούχα τους και τα είχαν σκορπίσει στο δάσος. Το αίτημά τους για αποζημίωση βρήκε ανταπόκριση.

Ο γάμος των ονείρων της στην Καραϊβική παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία για μία νεαρή γυναίκα όταν το νυφικό της άρπαξε φωτιά από το μπάρμπεκιου. Ευτυχώς ο λίγων λεπτών σύζυγός της επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, την πέταξε μέσα στη θάλασσα και την έσωσε. Τα ρούχα και των δύο καταστράφηκαν, αλλά με την αποζημίωση που πήραν μάλλον δε θα προβληματίστηκαν ιδιαίτερα.

Μία γυναίκα έκανε διακοπές στη Σρι Λάνκα όταν έπεσε μια καρύδα στο κεφάλι της, ενώ ήταν ξαπλωμένη στη σκιά και διάβαζε το βιβλίο της. Ευτυχώς, βρήκε το δίκιο της.

Όταν το πορτοφόλι ενός απρόσεκτου Βρετανού έπεσε σε αποχέτευση στο Ισραήλ, εκείνος ζήτησε αποζημίωση όχι επειδή έχασε τις πιστωτικές κάρτες και τα μετρητά που κουβαλούσε πάνω του, αλλά για τα ιατρικά έξοδα που αναγκάστηκε να κάνει μετά από δάγκωμα σκορπιού.

Ανεκπλήρωτα… αιτήματα για αποζημίωση

Μία κοπέλα από την Αυστραλία αξίωσε αποζημίωση επειδή ένα αποτυχημένο ειδύλλιο στη Γαλλία της κατέστρεψε το ταξίδι, αλλά η ασφαλιστική της δε συγκινήθηκε από το ερωτικό της δράμα, οπότε δεν πήρε φράγκο.

Οικογένεια έκανε κάμπινγκ στην Ουαλία όταν ένας αλεξιπτωτιστής από κοντινή αεροπορική βάση έπεσε πάνω στη σκηνή τους με αποτέλεσμα να τους διαλύσει τον εξοπλισμό. Ατυχία διπλή αφού το αίτημά τους δε βρήκε ανταπόκριση από την ασφαλιστική τους.

Αφού ταλαιπωρήθηκε από ψύλλους για δύο ολόκληρες μέρες στο Παρίσι, ένα νεαρό ζευγάρι Βρετανών γύρισε στο Λονδίνο, έκαψε όλα τα ρούχα του και ζήτησε αποζημίωση για να τα αντικαταστήσει, αλλά τελικά τα πλήρωσαν μόνοι τους.

Όταν μία σκιέρ έφτασε σε θέρετρο στις Άλπεις με σκοπό να ευχαριστηθεί το σκι, ανακάλυψε ότι το χιόνι μάλλον δεν έφτανε. Γυρνώντας στην πατρίδα της τη Βρετανία, αξίωσε αποζημίωση για τον εξοπλισμό που είχε αγοράσει εν όψει του ταξιδιού της χωρίς, όμως, επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Δυτική Αφρική, ένας άντρας έπαθε καρδιακή προσβολή. Η ασφαλιστική του εταιρεία συμφώνησε να του καλύψει τα ιατρικά έξοδά του, όμως, αρνήθηκε να τον αποζημιώσει για τα λεφτά που πλήρωσε στον οίκο ανοχής όπου βρισκόταν την ώρα που υπέστη την καρδιακή προσβολή. Το επιχείρημά του ότι δεν έλαβε τελικά τις υπηρεσίες για τις οποίες πλήρωσε πέρασε και δεν ακούμπησε.

Όταν η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία…

Για τις περιπτώσεις που ακολουθούν μπορεί να μη γνωρίζουμε αν αποζημιώθηκαν ή όχι οι παθόντες, όμως, μπροστά στο τι τους συνέβη, αυτό μάλλον αποτελεί μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Αναλυτικότερα:

Ένας πατέρας ζήτησε αποζημίωση επειδή η κόρη του έκανε ένα αποτυχημένο κούρεμα κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους στην Ισπανία με αποτέλεσμα να χαλάσει η διάθεσή της και να καταστρέψει τις διακοπές όλων.

Δύο παραθεριστές στο Ντέβον ζήτησαν αποζημίωση επειδή μια αγέλη αγελάδων το έγλυψε και κατέστρεψε το χρώμα.

Συνταξιούχιος έκανε εμετό ενώ επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο με αποτέλεσμα να του πέσει η μασέλα στη θάλασσα και ζήτησε αποζημίωση για «χαμένη αποσκευή».

Όταν ένα γκρουπ παγιδεύτηκε ανάμεσα σε δύο καμηλοπαρδάλεις που τσακώνονταν και όταν η μία εκ των δύο έκανε πίσω, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο βαθούλωμα στο βαν που μετέφερε το γκρουπ.

Και το καλύτερο για το τέλος, «Ελάφι χτύπησε μετωπικά με το παρμπρίζ του αυτοκινήτου μου αφού σάστισε από χρωματιστό πανί που είδε κολλημένο πάνω του».

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *