Skip to content

Τα πλεονεκτήματα της (δυσεύρετης) μικτής ασφάλισης

Δύο βασικές ανάγκες που απασχολούν τους ανθρώπους κυρίως από ηλικίες 30 έως 50 ετών και με οικογενειακή κατάσταση έγγαμη, με ένα ή περισσότερα παιδιά, είναι από τη μία η αποταμίευση για επίτευξη μελλοντικών στόχων (εκπαιδευτική, επαγγελματική αποκατάσταση παιδιού ή σύνταξη γονέως) και από την άλλη η κάλυψη σε περίπτωση ξαφνικής απώλειας ζωής, ώστε να αντιμετωπιστούν τα έξοδα επιβίωσης και άλλες τυχόν υποχρεώσεις.

Η μικτή ασφάλιση απαντά ταυτόχρονα σε αυτά τα δύο πιθανά σενάρια. Με λίγα λόγια, ή όλα θα πάνε καλά στη ζωή ενός ανθρώπου και μετά από 20-25 χρόνια θα απολαμβάνει τη σύνταξή του ή την αποκατάσταση των παιδιών του ή ξαφνικά ένα γεγονός – μια ασθένεια, ένα ατύχημα θα του στερήσει αυτή τη δυνατότητα.

Στο παρελθόν το σύνολο σχεδόν των ασφαλιστικών εταιρειών παρείχε το συνδυασμό αυτών των δύο αναγκών, δηλαδή τη μικτή ασφάλιση, ωστόσο σήμερα η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται από ελάχιστες εταιρείες.

Αν δε κάποιος θέλει να αναζητήσει και τα καλύτερα δυνατά, τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορεί να καταλήξει σε μια επιλογή.

Προφανέστατα το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το τεχνικό επιτόκιο, γιατί βοηθάει αποτελεσματικά στην ασφαλή συγκέντρωση ενός αποταμιευτικού κεφαλαίου σε συνδυασμό με το καλύτερο δυνατό ετήσιο ασφάλιστρο.

Ένα χαρακτηριστικό που έχει εκλείψει από τα προϊόντα που προσφέρονται στην αγορά, είναι το δικαίωμα σε πιθανή υπεραπόδοση, το δικαίωμα δηλαδή του πελάτη σε πιθανή επίτευξη καλύτερων επιτοκίων και άρα μεγαλύτερης απόδοσης στο κεφάλαιο που θα λάβει στη λήξη του συμβολαίου του.

Διότι αν κάποιος έχει προϊόντα χαμηλού τεχνικού επιτοκίου και τη δυνατότητα να αποταμιεύσει για μακρύ χρονικό διάστημα (άνω των 20 ετών), είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν χρονιές που η εταιρεία θα μπορέσει να αποδώσει πάνω το τεχνικό επιτόκιο και άρα να δώσει παραπάνω όφελος στον πελάτη.

Και πάντως ο πελάτης δε θα νιώσει σε εκείνες τις περιόδους που μπορεί το επιτόκιο να είναι λίγο χαμηλότερο, ότι το προϊόν του δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του – γιατί η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε το τεχνικό επιτόκιο να είναι σε κάθε περίπτωση, αρκετό για την επίτευξη του στόχου του συμβολαίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην αγορά παρατηρούμε τη μικτή ασφάλιση της Eurolife ως μια εξαιρετική λύση διότι καλύπτει όλα τα παραπάνω κριτήρια.

Άλλωστε, η Eurolife έχει αποδείξει ότι σε ένα εύρος προϊόντων και ένα εύρος κάλυψης ασφαλιστικών αναγκών παραμένει ιδιαίτερα ανταγωνιστική, προσφέροντας ασφαλιστικές λύσεις ακόμα και με προϊόντα που πολλές εταιρείες πια τείνουν να αποσύρουν.

Η προστασία από απώλεια ζωής, η σημαντική αποταμίευση, αλλά και οι μέθοδοι ανταποδοτικότητας είναι πρωτίστης σημασίας για την προστασία μιας οικογένειας και η ασφαλιστική βιομηχανία έχει τη λύση.

Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να βοηθήσει τον υποψήφιο πελάτη – ασφαλισμένο να αναγνωρίσει την ανάγκη για σωστό σχεδιασμό και βέβαια, να αποκτήσει πρόσβαση σε τόσο σημαντικές λύσεις.

3 Comments

  1. Avatar

    Με ένα μέσο ασφάλιστρο 500 Ευρώ το χρόνο σε 20 -25 χρόνια η λεγόμενη σύνταξη που θα πέρνει θα είναι ένα φουλάρισμα καυσίμου ή ηλεκτρικής ενέργειας στο αυτοκίνητο του, και σε περίπτωση απώλειας ζωής θα είναι για την εκδήλωση μετά την ταφή του σε στενό οικογενειακό κύκλο!

  2. Avatar

    Η μικτή ασφάλιση αποτελεί μια καλή λύση για τους ανθρώπους που έχουν διάφορες ανάγκες από ασφαλιστικής πλευράς, όπως η αποταμίευση για τη σύνταξη ή η κάλυψη σε περίπτωση ξαφνικής απώλειας ζωής. Η επιλογή της κατάλληλης μικτής ασφάλισης μπορεί να είναι σημαντική για την εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας του ατόμου και της οικογένειάς του σε περίπτωση κινδύνου.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *