Skip to content

Τηλεσκόπιο: Σωστή πρόβλεψη των τάσεων στις περισσότερες κατηγορίες επενδύσεων

Επαγγελματίες του Χρηματοπιστωτικού Κλάδου και Ανεξάρτητοι Ιδιώτες, επισκέφθηκαν το Τηλεσκόπιο τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου και προέβλεψαν την τάση στις τιμές δεικτών, μετοχών, προϊόντων αλλά και τις ημερομηνίες/αποτελέσματα των εκλογών.

Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά μετά το ξέφρενο ράλι στο β’ τρίμηνο εξαιτίας της προεξόφλησης της πολιτικής αλλαγής, “φρέναρε” ρυθμούς στο γ’ τρίμηνο επηρεασμένη και από τις διεθνείς εξελίξεις και την αυξημένη μεταβλητότητα σε μετοχές, ομόλογα και ισοτιμίες.

Επαγγελματίες και Ανεξάρτητοι φάνηκαν πιο αισιόδοξοι για την πορεία του Γενικού Δείκτη, ενώ προκαλεί εντύπωση η “ευστοχία” των προβλέψεων για τον Αμερικανικό Δείκτη S&P 500 για τον οποίο οι δύο κατηγορίες που συμμετείχαν έπεσαν πολύ κοντά στις προβλέψεις τους. Η ανατίμηση του Δολαρίου έναντι του Ευρώ στο γ’ τρίμηνο δεν προβλέφθηκε από καμία κατηγορία, που εκτιμούσαν μία σταθεροποιητική κίνηση στο γ’ τρίμηνο. Σωστές ως προς την τάση ήταν τόσο οι προβλέψεις των Επαγγελματιών όσο και των Ανεξάρτητων, και για την πορεία του Χρυσού αλλά και των Ελληνικών Ομολόγων, όμως η αγορά ειδικά για τα ελληνικά ομόλογα ήταν πολύ πιο δυναμική και είδαμε κατά το γ’ τρίμηνο μία θεαματική αποκλιμάκωση των αποδόσεών τους.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις Επαγγελματιών και Ανεξαρτήτων στους Πίνακες Αποτελεσμάτων εδώ.

Στο «Τηλεσκόπιο» μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί, εφόσον πληροί τα κριτήρια που αναγράφονται στους όρους συμμετοχής και τηρείται απόλυτη ανωνυμία.

Το «Τηλεσκόπιο» για το 4ο τρίμηνο του 2019 θα δέχεται προβλέψεις το πρώτο εικοσαήμερο του Οκτωβρίου εδώ.

Προβλέψτε και Κερδίστε Δώρα & Αναμνηστικά από την Alphatrust!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *