Skip to content

Την τιμητική της χθες στη Βουλή είχε η ιδιωτική ασφάλιση

Ήταν η βραδιά της χθες, της αγοράς της ιδιωτικής ασφάλισης. Πρώτα ήταν η ωραία συγκέντρωση στην Αίγλη του Ζαππείου, για την κοπή πίτας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Η προσέλευση ήταν αθρώα και το κλίμα, κόντρα στην ατμόσφαιρα των ημερών, αρκετά αισιόδοξο. Ίσως αυτό να οφείλεται και στο ότι παρόντες ήταν άνθρωποι που έχουν μάθει να παίρνουν τη μοίρα της ζωής τους στα χέρια τους, όντας επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες σε μια αγορά που στηρίζεται πάνω απ’ όλα στην ατομική προσπάθεια και πρωτοβουλία!

20160126_184159 (1)20160126_184313Σε ένα σύντομο καλωσόρισμα ο Πρόεδρος της Ένωσης Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ανέφερε μεν κάποια νούμερα που δείχνουν κάμψη στην παραγωγή της περασμένης χρονιάς, τόνισε όμως ότι αυτό δεν πρέπει να αποκαρδιώνει όσους δραστηριοποιούνται σε αυτήν μιας και “τα καλύτερα έρχονται”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο μεγάλο άνοιγμα που προσφέρει στην ιδιωτική ασφάλιση η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

Η πίτα κόπηκε στη συνέχεια και ο κλήρος για το χριστουγεννιάτικο δώρο της Ένωσης έπεσε στην Allianz.  Με αυτή την αφορμή η Μαργαρίτα Αντωνάκη παρέδωσε στην Γενική Διευθύντρια της Allianz Ελλάδος Φιλίππα Μιχάλη, έναν πίνακα ζωγραφικής. (Παρεπιμπτόντως η Allianz κέρδισε το φλουρί και στην πίτα του Διοικητικού Συμβουλίου, γεγονός που έδωσε αφορμή για ποικίλα αστεία σχόλια μεταξύ των παρευρισκομένων).

20160126_184444Δωράκι όμως έλαβε και μια τυχερά κυρία στην κλήρωση που έγινε για τα στελέχη της Ένωσης.

Η συγκέντρωση έληξε λίγες ώρες μετά, την ώρα περίπου που τελείωνε την πρωτολογία του ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, στην πρώτη επίσημη αντιπαράθεση με αφορμή το ασφαλιστικό. Όσοι λοιπόν κατά την επιστροφή  άνοιξαν τα ραδιόφωνά τους, θα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον νεοεκλεγή αρχηγό της αντιπολίτευσης να λέει ανοιχτά από το βήμα της βουλής ότι θα πρέπει να μπει μπροστά ο τρίτος πυλώνας, δηλαδή η ιδιωτική ασφάλιση.

mitsΛίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Βουλής διάλεξε την συγκεκριμένη περίσταση για να διαβάσει, διακόπτωντας τη συνδρίαση, μια μακροσκελή ανακοίνωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με την οποία επικυρώνει “την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ανάληψη και την άσκηση δραστηριοτήτων ασφάλισης και αντασφάλισης”, το γνωστό σε όλα εμάς Sovency II.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε συνέχεια  των καθημερινών, τελευταίως, δημοσιευμάτων του Ριζοσπάστη περί “σουρσίματος του λαού στην ιδιωτική ασφάλιση” αναφέρθηκε περιφρονητικά στο “ψαλτήρι” (την ανάγνωση της μακροσκελούς ανακοίνωσης) του Προέδρου της Βουλής με το οποίο η Κυβέρνηση γκρεμίζει το κοινωνικό κράτος και στέλνει τον κόσμο να πληρώσει την ιδιωτική ασφάλιση της υγείας και της σύνταξής του…

1 Comment

  1. Avatar

    Αν πιστευετε τα λογια του αρχηγου της αντιπολιτευσης που πριν 1 ετος ηταν υπουργος, ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Αν συνεχίσει αυτή η καταστροφή των μνημονιών που ακολουθουν ΟΛΟΙ μεχρι στιγμής, να δω ποιον θα βρουμε να ασφαλίσουμε και ποιος θα συνεχίσει στο τέλος να πληρώνει συμβόλαια.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *