Skip to content

Τι κρύβει η ατζέντα του 29ου Thessaloniki Insurance Conference

29th Thessaloniki Insurance Conference
«Η Διαμεσολάβηση στη νέα Ψηφιακή Εποχή»
Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, 16.00 – 21.00
*Porto Palace Hotel Thessaloniki (26ης Οκτωβρίου 65)*

Το 29th Thessaloniki Insurance Conference επιστρέφει με ανανεωμένη ατζέντα και υψηλού επιπέδου ομιλητές.

Σε μια ψηφιακή εποχή που συνεχώς αλλάζει και έπειτα από τις σημαντικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις στην ασφαλιστική βιομηχανία (Solvency II, GDPR, IDD), το 29th Thessaloniki Insurance Conference στοχεύει μέσω των παρεμβάσεων και των ομιλιών σημαντικών στελεχών του κλάδου στην εις βάθος ενημέρωση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών για τις σημαντικότερες προκλήσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο, αλλά και στη σκιαγράφηση της επόμενης μέρας σε ένα τεχνολογικά πλέον εξαρτώμενο επάγγελμα.

Τρεις θα είναι οι ενότητες που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, με τους ομιλητές να δίνουν απαντήσεις σε πληθώρα ερωτημάτων,0 αλλά και τροφή για σκέψη σχετικά με το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Η πρώτη ενότητα θα αφορά την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τις σύγχρονες ανάγκες του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή υπέστη και αυτό ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις την τελευταία πενταετία, πράγμα που δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει τις τεράστιες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην αγορά. Πλέον η πλειοψηφία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στρέφει το ενδιαφέρον της κυρίως στην αντιμετώπιση της δύσκολης καθημερινότητας, της προσαρμογής στις νέες Οδηγίες και στην κάλυψη των αυξημένων οικονομικών της υποχρεώσεων και παραβλέπει τις επερχόμενες αλλαγές. Όμως το επάγγελμα προσφέρει ουσιαστικές προοπτικές και δίνει τη δυνατότητα στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή να κατοχυρώσει τη θέση του στην αγορά, δηλαδή ανάμεσα στην ασφαλιστική εταιρεία και τον πελάτη, να προσαρμοστεί στις γνωστικές απαιτήσεις των σύγχρονων ασφαλιστικών αναγκών και στις πωλησιακές τεχνικές των σύγχρονων ασφαλιστικών προϊόντων και να διευρύνει τις επιχειρηματικές ικανότητες ανάπτυξης της επιχείρησής του. Εκεί πρέπει να εστιάσει και να επενδύσει.

Η δεύτερη θεματική ενότητα θα εστιάσει στους ασφαλιστικούς κλάδους που θα αναπτυχθούν την επόμενη 10ετία. Με την εκτίμηση ότι το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα είναι εξαιρετικό να επικρατεί όλο και περισσότερο, το κλίμα για επενδύσεις στον κλάδο φαίνεται ιδανικό. Οι Έλληνες επενδύουν πλέον στην ιδιωτική ασφάλιση, καθώς σε ποσοστό 86% εκτιμούν ότι τα ασφαλιστικά ταμεία «δεν είναι ασφαλή», ενώ μια σειρά από άλλους παράγοντες, όπως η αύξηση της εγκληματικότητας, ωθούν ολοένα περισσότερους πολίτες σε ασφάλιση της περιουσίας τους. Βέβαια το μέλλον αναπτύσσει νέους ασφαλιστικούς κλάδους. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, μέχρι το 2025 η οικονομία θα βασίζεται σε τρισεκατομμύρια αισθητήρες. Σε έναν κόσμο λοιπόν, όπου όλα θα καταγράφονται και θα μετριούνται διαρκώς και σε πραγματικό χρόνο, αναμένεται να βιώσουμε τη μετατόπιση από την ανάγκη για ασφάλιση ενάντια σε ζημιές, φθορές, προβλήματα υγείας, καταστροφές, στην ανάγκη για πρόληψη προς αποφυγή ακόμα και της παραμικρής πιθανότητας εκδήλωσης ενός κινδύνου. Στην περίπτωση της ασφάλισης αυτοκινήτου, τι θα συμβεί τώρα που τα οχήματα αποκτούν νοημοσύνη και γίνονται αυτόνομα; Η ασφάλεια ζωής άραγε θα αλλάξει καθώς το προσδόκιμο μεγαλώνει; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πιο καίριες τις οποίες ο ασφαλιστικός κλάδος καλείται να απαντήσει στο άμεσο μέλλον.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις σίγουρα θα φέρουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, αλλά και στο επάγγελμά μας. Η Τρίτη ενότητα θα επικεντρώνεται στο Insurtech, στην ψηφιοποίηση του κλάδου και στις ευκαιρίες που ανοίγονται για τους επαγγελματίες. Υπηρεσίες και προϊόντα όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα ίσως καταργηθούν σε βάθος χρόνου, ωστόσο άλλα, τελείως διαφορετικά αναμένεται να έρθουν στη θέση τους. Και αυτό γιατί χάρη στην αυτοματοποίηση, στην υπερδικτύωση και στην υψηλή νοημοσύνη, η ψηφιακή εποχή μπορεί να μας απαλλάσσει από κάποιους κινδύνους, γεννά, ωστόσο μια σειρά από νέους. Κινδύνους που σχετίζονται με την υπερέκθεση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, τις ηλεκτρονικές απάτες, το χάκινγκ και την ηλεκτρονική ομηρεία κ.ά. Ο άνθρωπος πάντοτε θα έχει την ανάγκη να νιώθει ασφαλής. Η έννοια της ασφάλειας αυτής ωστόσο μεταλλάσσεται, όπως ακριβώς μεταλλάσσονται και τα δεδομένα και οι καταστάσεις της κάθε εποχής. Από φυσική και σωματική, η υπόσταση και η ακεραιότητά μας λαμβάνει πλέον μια πιο αφηρημένη έννοια η οποία πλανάται στον κυβερνοχώρο και δεν παύει ωστόσο να χρήζει προστασίας. Μπορεί σε λίγο καιρό να συνάπτουμε το συμβόλαιό μας με ένα απρόσωπο ρομπότ. Μπορεί τα πακέτα να προσαρμόζονται στα μέτρα των ασφαλισμένων χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη που θα  προτείνει μόνη της υπηρεσίες που θα αρμόζουν καλύτερα στην κάθε περίσταση.

Οι συνθήκες αλλάζουν, οι εξελίξεις έχουν ήδη φτάσει και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές έχουν ελάχιστο χρόνο για ενημέρωση και δημιουργική αλλαγή με στόχο ένα καλύτερο ασφαλιστικό μέλλον!

Με το νέο σχεδιασμό και με τη νέα επίκαιρη θεματολογία το 29th Thessaloniki Insurance Conference φιλοδοξεί για ακόμη μία χρονιά να αποτελέσει τη ναυαρχίδα της ετήσιας ενημέρωσης για όλη την ασφαλιστική αγορά της Β. Ελλάδος.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το συνέδριο από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *