Skip to content

Το μεγάλο στοίχημα είναι οι Μικροί Στόχοι

Η αρχή του Σεπτεμβρίου φέρνει πολλούς επαγγελματίες αντιμέτωπους με τις αλλαγές που έχουν σκεφτεί να υλοποιήσουν μετά τις διακοπές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το τελευταίο τετράμηνο του χρόνου. Οι αλλαγές αυτές συνήθως είναι σημαντικές και κρύβουν σημαντικούς στόχους. Αφορούν είτε την οργάνωση της δουλειάς, είτε τις διαδικασίες, τα χρονοδιαγράμματα, ζητήματα αυτοπειθαρχίας, είτε ακόμη, τον όγκο και την ποιότητα της δουλειάς:  περισσότερη δραστηριότητα, καλύτερη επικοινωνία και πιο αποτελεσματική με τους πελάτες, πιο επιθετικό κλείσιμο, κλπ.

Αυτοί όμως οι μεγάλοι και σημαντικοί στόχοι, παρότι μπορεί να εμπεριέχουν μια πραγματική διάθεση για αλλαγή, είναι ανέφικτο να επιτευχθούν.

Εκτός εάν επιμεριστούν σε πολύ μικρότερους, που θα μπορούν να ελέγχονται σε μικρά χρονικά διαστήματα. Αν για παράδειγμα κάποιος επιθυμεί να πετύχει ένα σημαντικό στόχο παραγωγής το τελευταίο τετράμηνο, είναι πολύ σημαντικό να επιμερίσει αυτή την παραγωγή σε μηνιαία στόχευση, να την αναγάγει σε πελάτες που πρέπει να πετύχει αυτόν τον πρώτο μήνα, να την αναγάγει στη συνέχεια σε όγκο συναντήσεων και τέλος σε τηλεφωνικές προσεγγίσεις τις οποίες κατά το επόμενο στάδιο θα στοχεύσει σε εβδομαδιαία βάση.

Ένας εβδομαδιαίος στόχος σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα, που μπορεί εύκολα να ελέγξει ο επαγγελματίας, είναι πιο εφικτό να επιτευχθεί απ’ ότι απλά να ονειρεύεται και να επιθυμεί κανείς ένα μεγάλο στόχο.

Η μεγάλη παγίδα για τις μεγάλες αλλαγές είναι η φράση που καμιά φορά λέμε στον εαυτό μας “δεν πειράζει που δεν το έκανα σήμερα, έχω χρόνο να το κάνω αύριο”.

Ένας συγκεκριμένος στόχος, μικρού χρονικού διαστήματος, με γνώση και πεποίθηση ότι η μη επίτευξή του κλονίζει την πιθανότητα επίτευξης του μεγάλου στόχου, είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει να πετύχουμε τις μεγάλες αλλαγές που θέλουμε.

Άλλωστε για να τις σκεφτήκαμε, για να τις σχεδιάσαμε και για να τις προσμένουμε για το τελευταίο τετράμηνο του χρόνου, σημαίνει ότι αξίζουν πολλά για μας!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *