Skip to content

“Τράπεζες, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία του ασφαλιστικού κλάδου”

“Τι παραπάνω δίνει η τράπεζα στον πελάτη;”

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών:

Χατζηθ ενα“Γνωρίζουν όλοι οι πελάτες, ότι οι ασφάλειες που προσφέρουν οι τράπεζες έχουν διπλάσια και τριπλάσια τιμή από αυτή με την οποία πουλάμε εμείς στην ελεύθερη αγορά. Γιατί ένας πελάτης σήμερα, που δεν έχει χρήματα να πληρώσει, να πληρώνει δύο φορές παραπάνω την τιμή της ασφάλισης κατοικίας του, ή της επιχείρησής του;

Γιατί οι τράπεζες να έχουν μια τόσο υψηλή τιμή;

Γιατί οι πελάτες δεν δέχονται τους Διαμεσολαβητές και πάνε στις τράπεζες; Τι τους αναγκάζει;

Έχουμε πει στην ΔΕΙΑ τι τους αναγκάζει. Η πίεση του δανείου. Το μπλοκ των επιταγών. Το επιτόκιο. Έχουμε πει ότι αυτό είναι μια αθέμιτη πρακτική, και δεν δίνει το δικαίωμα επιλογής στον πελάτη.

Το Σύνταγμα, οι πράξεις 30-31 τι λένε; Ότι έχει δικαίωμα επιλογής. Οτι μπορεί να επιλέξει.  Όμως ο πελάτης εκβιάζεται για να παραμείνει εκεί. Και με αυτό τον τρόπο, οδηγείται ένας ολόκληρος κλάδος στην ανεργία.

Τη στιγμή που το κράτος έχει κοντά στο 27% ανεργία.

Χατζ δύοΤι παραπάνω δίνει η τράπεζα στον πελάτη; Το σύνολο των ασφαλειών που έχουν σήμερα τα μεσιτικά των τραπεζών, τις κατατάσσει ως η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου. Πώς το κατάφεραν οι τράπεζες, τη στιγμή που εμείς “ψάχνουμε να βρούμε” τον πελάτη, που μειώνουμε τις τιμές, να έχουν τόσο μεγάλη αύξηση του ασφαλιστικού τζίρου;

Πρέπει να έχουν και αυτοί κανόνες και να λειτουργούν όπως λειτουργεί όλη η υπόλοιπη αγορά. Δεν μπορεί οι τράπεζες να διαφέρουν και να διαφέρουν με τα χρήματά μας.

Η πολιτεία, δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια. Έχει την υποχρέωση να δώσει εντολές. ΔΕΙΑ, Κυβέρνηση, Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ο Υπουργός θα πρέπει να πάρουν μέτρα. Και θα πρέπει, η ευαισθησία που δείχνουν να τη δείξουν άμεσα.

Να είστε βέβαιοι ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα σταματήσει. Και νομίζω, ότι η εικόνα που δίνετε σήμερα, μας δίνει τη δυνατότητα να πιστέψουμε, και να παίρνουμε δυνάμεις, ότι αυτή η μάχη μπορεί να είναι νικηφόρα. Έχουμε αγαπητοί συνάδελφοι μόνο μια δυνατότητα. Να νικήσουμε.”

Καραβίας

“Η εγκύκλιος πρέπει να γίνει Νόμος”

Γιώργος Καραβίας, Πρόεδρος Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος:

“Διακηρύττουμε ταυτόχρονα την ακλόνητη πεποίθησή μας, ότι κάθε κανάλι Διαμεσολάβησης, και τα τραπεζικά ιδρύματα που ασκούν Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση παράλληλα με το κύριο έργο τους, οφείλουν να τηρούν τους ίδιους κανόνες και να υφίστανται τον ίδιο έλεγχο. Όχι μόνο λόγο νομοθετικής και εποπτικής επιταγής, αλλά και ως απόδειξη στοιχειώδους σεβασμού, στα κατοχυρωμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Η ΕΑΔΕ, όλη η Διαμεσολάβηση πριν λίγα χρόνια  έκανε έναν μεγάλο αγώνα και η τράπεζα, ο Επόπτης μας, έβγαλε μια εγκύκλιο. Αυτή η εγκύκλιος, δεν είναι επαρκής. Σήμερα έχουμε υποχρέωση να πάρουμε αυτή την εγκύκλιο, και να την κάνουμε νόμο. Για αυτό το λόγο είμαστε εδώ, ενωμένοι, για να μπορέσουμε την εγκύκλιο να τη νομοθετήσουμε”.

 

Peiraias 2“Η αξία μας δεν μπορεί να ευτελίζεται στον τραπεζικό γκισέ”

Κώστας Μαρκουλιδάκης, εκπρόσωπος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά:

“Είμαστε εδώ σήμερα για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι για να προστατεύσουμε το επάγγελμά μας, να υπερασπιστούμε την δουλειά μας και την αξία που δίνουμε πάνω στα ασφαλιστήρια τα οποία δίνουμε στους πελάτες μας.

Ο δεύτερος είναι για να υπερασπίσουμε τους ίδιους μας τους πελάτες. Να τους υπερασπίσουμε για τους εκβιασμούς που δέχονται μέσα από το τραπεζικό σύστημα, εκβιασμούς που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι σε θέση να τους καταγγείλουν επωνύμως.
Και ο τρίτος λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ είναι για να υπερασπιστούμε τον ίδιο το θεσμό. Την αξία την οποία προσδίδουμε με τα προϊόντα τα οποία πουλάμε, αυτά που προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία.
Αυτά δεν μπορούν να ευτελίζονται πάνω στο γκισέ μιας τράπεζας ή να γίνονται προϊόν συνδιαλλαγής.
Από τη μαύρη δεκαετία του ’80 που διάφοροι δημόσιοι υπάλληλοι πούλαγαν ασφάλειες φτάσαμε σήμερα στην οργανωμένη διαδικασία πίσω από τις τράπεζες. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί, όπως είμαστε εδώ και με αυτό που αποδείξαμε σήμερα διότι μπορέσαμε να πάρουμε το ρίσκο και να μαζευτούμε, θα καταφέρουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Συγχαρητήρια στην ΕΑΔΕ για την πρώτη συγκέντρωση που έγινε ποτέ από τους επαγγελματίες ασφαλιστές”.

geniki

 

1 Comment


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *