Skip to content

Γεωργιάδης: Έβαλα ο ίδιος πρόστιμο στην ασφαλιστική

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να επιβάλλει πρόστιμο ύψους 240.000 ευρώ σε (πολυεθνική) ασφαλιστική εταιρεία για καταχρηστικό όρο σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Ο συγκεκριμένος όρος προέβλεπε μονομερή (από την ασφαλιστική) και απροσδιόριστη αναπροσαρμογή του εκπιπτόμενου ποσού σε ισόβια νοσοκομειακά προγράμματα.  Το πρόστιμο ήρθε μέσω της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ενώ ο Υπουργός, καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα, Ελλάδα» του ANT1 με τον Γιώργο Παπαδάκη δήλωσε σχετικά:

«Εμείς εδώ ως Υπουργείο έχουμε ήδη αρχίσει να βάζουμε μεγάλα και βαριά πρόστιμα. Έβαλα ο ίδιος μεγάλο πρόστιμο σε τράπεζα, η οποία διανοήθηκε να δεσμεύσει ακατάσχετο λογαριασμό και τον πλήρωσε εκατό φορές περισσότερο από τα χρήματα που δέσμευσε. Έβαλα ο ίδιος μεγάλο πρόστιμο σε ασφαλιστική εταιρεία -μόλις προ δύο ημερών- που διανοήθηκε να κοροϊδέψει πελάτες της. Εδώ θα φτιάξουμε ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον για να κάνουν όλοι τη δουλειά τους, αλλά θα ξέρουν από την άλλη ότι καπιταλισμός χωρίς κανόνες δεν υπάρχει.»

Η περίπτωση της ασφαλιστικής, η οποία διατηρεί εκτεταμένο δίκτυο agency, έγινε γνωστή μετά από αναφορές καταναλωτών. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου δήλωσε ότι διερευνά παρόμοιες αναφορές και για άλλες ασφαλιστικές.  Ταυτόχρονα, προέτρεψε τους ασφαλισμένους να διαβάζουν προσεκτικά τους όρους των συμβολαίων τους ενώ προειδοποίησε τις ασφαλιστικές να παρέχουν αξιόπιστη ενημέρωση καθώς και να “αποφεύγουν πρακτικές που διαψεύδουν τις δικαιολογημένες προσδοκίες των καταναλωτών κατά τη σύναψη των ασφαλιστικών συμβάσεων”…

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *