Skip to content

Φοροελαφρύνσεις και για (κάποιους) Διαμεσολαβητές περιλαμβάνει μετατροπή του νομοσχεδίου-κόλαφος

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νόμος για το ασφαλιστικό που θα εισέλθει στην Ολομέλεια για ψήφιση το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις διάρκειας 2 ετών για νεοεισερχόμενους  πτυχιούχους ελεύθερους επαγγελματίες, εγγεγραμμένους σε αρμόδια Επαγγελματικά Επιμελητήρια όπως το ΕΕΑ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και νέοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές που είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτατης σχολής και είναι γραμμένοι στο Επιμελητήριο της περιοχής τους.

Η φοροελάφρυνση αφορά  στον κλάδο σύνταξης, και μειώνεται από 20% στο 14% για τα πρώτα δύο έτη απασχόλησης και 17% από 20% για τα επόμενα τρία.

Το ότι η ρύθμιση αφορά μόνο “πτυχιούχους” οφείλεται στο εξής: η φοροελάφρυνση αρχικά αφορούσε μόνο στα μέλη του ΕΤΕΑΑ (ταμείο γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων), στη συνέχεια δόθηκε και στους πτυχιούχους Οικονομολόγους και κατόπιν, μετά από παρέμβαση της ΕΑΔΕ σε συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο (διαβάστε εδώ), αποφασίστηκε να δοθεί και σε πτυχιούχους που ασκούν το επάγγελμα της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.  Το αίτημα της ΕΑΔΕ (απο κοινού με το ΕΕΑ) για φοροελάφρυνση στους νεοεισερχόμενους εννοείται  ότι δεν έκανε διάκριση μεταξύ πτυχιούχων ή μη πτυχιούχων επαγγελματιών Διαμεσολαβητών και αφορούσε τους εργαζόμενους του κλάδου στο σύνολό τους, ωστόσο ο Υπουργός είχε αποκλείσει πάραυτα μια τέτοια πιθανότητα.

Αναμένεται η τελική ψήφιση του νομοσχεδίου για να οριστικοποιηθεί η ρύθμιση η οποία αν ισχύσει, σαφώς θα αποτελεί σημαντικό επίτευγμα της ΕΑΔΕ.

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο των Δ. Γαβαλάκη και Γ. Χατζηθεοδοσίου, όπου ετέθη το ζήτημα της φοροελάφρυνσης και για νεοεισερχόμενους πτυχιούχους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *