Skip to content

Χαμός στο Ίντερνετ από ανάρτηση Νίκου Μακρόπουλου

Σάλο προκάλεσε στο Διαδίκτυο ανάρτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου της Ευρώπη Ασφαλιστική, Νίκου Μακρόπουλου στην οποία έλεγε πόσο νοσταλγούσε το σπίτι του στο Μπάντεν Μπάντεν και την “αγαπημένη” Aston Martin του:

«Νοσταλγώ το ωραίο μου σπίτι στο Baden Baden που λόγω πανδημίας δεν μπορώ να πάω. Μα πιο πολύ νοσταλγώ την αγαπημένη μου Aston Martin. Ελπίζω τα Χριστούγεννα να καταφέρω να βρεθώ εκεί και φυσικά να ταξιδέψω λίγες ώρες με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο στην απερίγραπτη γαλήνη του Black Forest!!!».

Ο κ. Μακρόπουλος, προφανώς, προχώρησε αυθόρμητα σε αυτή την ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ανοιχτή σε όλους, αποτυχαίνοντας να αντιληφθεί πρώτον, τη δύναμη του μέσου και δεύτερον, πόσο προκλητική θα μπορούσε να ηχήσει, προερχόμενη από τα χείλη ενός δημόσιου λειτουργού –  του Αντιδημάρχου Αθηναίων, αρμοδίου για θέματα Επιχειρηματικότητας, ειδικά τη στιγμή που η χώρα και ο πλανήτης ολόκληρος ταλανίζεται από μια πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση.

Η ανάρτηση του κ. Μακρόπουλου έκανε σε nanosecond το γύρο όλου του διαδικτύου και αναμενόμενα προκάλεσε σχόλια, αρκούντως σαρκαστικά και αποδομητικά. Την κατάσταση αντιλήφθηκαν γρήγορα και τα μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ, τα οποία αναπαρήγαγαν την είδηση προσπαθώντας να μείνουν κάπως αντικειμενικά αν και πολλά από αυτά δε δίστασαν να δημοσιεύσουν τίτλους όπως:

  • “Αντιδήμαρχος Αθηναίων σε έκρηξη μεγαλείου” (iefimerida.gr)
  • “Αντιδήμαρχος Αθηναίων νοσταλγεί την αγαπημένη του Aston Martin” (protothema.gr)
  • “Ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων λυπάται που δε θα πάει βόλτα στο Μπάντεν Μπάντεν” (ethnos.gr)
  • “Ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων νοσταλγεί το σπίτι του στη Γερμανία και την Aston Martin και το Twitter ξεσαλώνει” (eleftherostypos.gr)
  • “Προκλητικός ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων που δε θα πάει στο Μπάντεν Μπάντεν με την Aston Martin του” (zougla.gr) 
  • “Ανάρτηση Αντιδημάρχου Αθηναίων έγινε το απόλυτο viral με Μπάντεν Μπάντεν & Aston Martin (newsit.gr) 
  • Ο Γολγοθάς Αντιδημάρχου Αθηναίων: Νοσταλγεί την Aston Martin του (news247.gr) 
  • Προκαλεί ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων που νοστάλγησε το σπίτι του στο Baden Baden και την Aston Martin (sportime.gr)
  • Εξωφρενική ανάρτηση εν μέσω κορονοϊού- Αντιδήμαρχος Aθηναίων νοσταλγεί το σπίτι του στο Μπάντεν Μπάντεν και την Aston Martin του (thetoc.gr)

Η κεντρική ιδέα των σχολίων που κυκλοφόρησαν στα διάφορα σάιτ, αλλά και σε Facebook & Twitter ήταν ότι την ώρα που η Ελλάδα μετράει όλο και περισσότερους νεκρούς από την πανδημία, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων δείχνει να βρίσκεται “εκτός τόπου και χρόνου” :”μπορεί να είναι τριψήφιος ο αριθμός των θανάτων καθημερινά από το φονικό ιό, αλλά αυτό δεν αποθαρρύνει ορισμένους αμετανόητους στο να νοσταλγούν πολυτέλειες και εξορμήσεις στο εξωτερικό. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε παρομοίου ύφους ανάρτηση του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων του Δήμου Αθηναίων, Νικόλαου Μακρόπουλου. O κ. Μακρόπουλος φωτογραφήθηκε μπροστά στο αυτοκίνητό του και σχολίασε στη συνέχεια με ύφος “Λουδοβίκου”…” (thetoc.gr)

Χαρακτηριστική η δήλωση και του enikos.gr: “Φαίνεται πως εν μέσω lockdown ο κ. Μακρόπουλος νοστάλγησε τις παλιές ξέγνοιαστες εποχές”. Στα parapolitika.gr γράφτηκε “ο Αντιδήμαρχος γράφει όλα αυτά την ώρα που είμαστε σε γενικό lockdown, πάνω από 100 Έλληνες πεθαίνουν καθημερινά, χιλιάδες υποφέρουν, ενώ όλοι δέχονται πρωτοφανή οικονομική πίεση”

Βεβαίως, ο Αντιδήμαρχος αντιλήφθηκε γρήγορα αυτό που συνέβαινε και μερικές ώρες αργότερα η ανάρτηση είχε κατεβεί από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, ωστόσο, το κακό είχε γίνει. Όλοι είχαν προλάβει να φωτογραφίσουν τη δήλωσή του και τη φωτογραφία του μπροστά στο αυτοκίνητό του, την Aston Martin (κεντρική φωτό) και έτσι “το πάρτι” συνεχίστηκε όλη τη χθεσινή μέρα:

2 Comments

  1. Avatar

    Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι λέει μια λαϊκή παροιμία. Οι συνεργάτες μας αντανακλούν εμάς πόσο μάλλον ο αντιδήμαρχος θα πρέπει να αντανακλά τις ιδιότητες του Δημάρχου. Τα συγχαρητήρια στον Δήμαρχο

  2. Avatar

    Να την έχει και να τη χαίρεται, δεν την έκλεψε, μακάρι να είχαν όλοι από μία.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *