Skip to content

Χατζηθεοδοσίου: “Κανείς δεν μπορεί να πετύχει μόνος του”

Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις, μία στη Θεσσαλονίκη (29/03, κέντρο διασκέδασης Stage Live) και μία στην Αθήνα (05/04, Fantasia Live) η Mega Brokers γιόρτασε φέτος τα τριάντα χρόνια από την ίδρυσή της.

Γράφει: Χρ. Μωράκη

Σύσσωμη η ασφαλιστική αγορά συνέρρευσε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στο παραλιακό κέντρο Fantasia Live για να τιμήσει την επέτειο τριάντα χρόνων από την ίδρυση της Mega Brokers. CEO, διευθυντές, συνεργάτες, στελέχη και φίλοι ευχήθηκαν στο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τους ανθρώπους του “να τα εκατοστήσουν” και – όσοι άντεξαν – διασκέδασαν μέχρι πρωίας με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου, γενικός Διευθυντής της εταιρείας, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που έκλεισε, ενώ ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της καριέρας του, στεκούμενος στους τρεις ανθρώπους που σημάδεψαν τη διαδρομή και την εξέλιξή του.

Ο Μανώλης Ανδρόνικος, ο “μέντοράς του μέχρι θανάτου”, όπως εξομολογήθηκε, που είχε την τύχη να γνωρίσει στην αρχή της καριέρας του, το 1989 στα γραφεία της ΝΝ, ο Γιώργος Κώτσαλος που συνάντησε στον Φοίνικα λίγα χρόνια μετά και ο Δημήτρης Ζορμπάς, τον οποίο γνώρισε το 1992. Οι τρεις αυτοί, με την πίστη, την υποστήριξη και την καθοδήγησή τους σε διαφορετικές στιγμές και ο καθένας με τον τρόπο του, συνέβαλαν καθοριστικά στην πορεία για την δημιουργία, το 1998, της Mega Ασφάλειες ΕΠΕ. Κάπου την ίδια περίοδο ξεκίνησε και η συμμετοχή στα κοινά, ως Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας και αργότερα ως Διοικητής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής. Η συμμετοχή του στο ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ξεκίνησε το 2001 με την εξέλιξη που όλοι γνωρίζουμε.

Δέκα μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Mega Brokers SA, όπως πλέον ονομάζεται, κατάφερε να γίνει το μεγαλύτερο πρακτορείο της χώρας, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.  Το 2017 “έγραψε” 63 εκατ. ευρώ μεικτά ασφάλιστρα και το 2018, 67,8 εκατ. ευρώ. Πέρυσι εισέπραξε προμήθειες 11.800.000 ευρώ και κατέβαλε αντίστοιχα, σε συνεργάτες, 8.300.000 ευρώ. Διατηρεί γραφεία σε πολλά μέρη της Ελλάδος (έχει 8 εκ. ευρώ παραγωγή στη Β. Ελλάδα), ενώ πρόσφατα η έδρα της μεταφέρθηκε σε νέο ιδιόκτητο κτήριο σε πάροδο της Συγγρού, επένδυση ύψους 2,5 εκ ευρώ, όπως είπε ο ιδρυτής της.

Ο οποίος δεν παρέλειψε, παράλληλα, να τονίσει, πως τίποτα από όλα αυτά, δεν θα μπορούσε να τα έχει πετύχει μόνος του. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να πετύχει μόνος του, αυταπατάται”, είπε χαρακτηριστικά, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως  “ό,τι έχω πετύχει το οφείλω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου και φυσικά στους συνεργάτες μου από τότε μέχρι σήμερα”.

Το τελευταίο διάστημα, ως Πρόεδρος του ΕΕΑ και μαζί με τον ΓΓ, Δημήτρη Γαβαλάκη, ο Γ. Χατζηθεοδοσίου πραγματοποιεί περιοδεία στα Επιμελητήρια όλης της χώρας, σε μια προσπάθεια για την ορθή διάδοση και υλοποίηση των κανόνων της IDD και της νέας νομοθεσίας για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Όλοι σε αυτές τις συναντήσεις, όπως είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τον ρωτούν ποιό είναι τελικά το μυστικό της επαγγελματικής επιτυχίας. Μυστικά, όμως, δεν υπάρχουν, τους απαντά ο ίδιος, γιατί ο μόνος τρόπος να πετύχεις είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Εάν αυτό ισχύει, τότε όλα τα άλλα μαθαίνονται και όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται. Η Mega Brokers για παράδειγμα, την εποχή της κρίσης σημείωσε αύξηση 150%. Βεβαίως ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, εντυπωσιακά εργατικός και ακούραστος, όπως λένε όσοι τον ξέρουν καλά, είναι από μικρό παιδί “στη δουλειά”. Ο πατέρας του ήταν μπακάλης, Πόντιος στην καταγωγή και εκείνος ήταν μόλις έξι χρονών όταν ξεκίνησε να δουλεύει στο φούρνο της γειτονιάς, “ανοίγοντας πίτες για σουβλάκια” όπως είπε χαρακτηριστικά. Από τότε μέχρι σήμερα, 38 χρόνια μετά, δεν έχει σταματήσει τη δουλειά ούτε για μια μέρα.

“Τον θεωρώ μοναδικό τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, είναι πραγματικά “mega” και τον ευχαριστώ που είναι σε αυτή την αγορά στην οποία ήρθα κι εγώ τώρα” , είπε η Μαριάννα Πολιτοπούλου, Διευθ. Σύμβουλος της NN, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα – φόρο τιμής στον Μανόλη Ανδρόνικο.

“Η ιστορία του Γιάννη είναι από τις καλύτερες ιστορίες που έχουν συμβεί στην αγορά μας, με χαροποιεί να βλέπω την εξέλιξή του όπως και να τον παρακολουθώ να μας εκπροσωπεί επάξια στα κοινά”, είπε με τη σειρά του ο Γιώργος Κώτσαλος, ενώ ο Δημήτρης Ζορμπάς υπογράμμισε πως “καταφέρνει να πετυχαίνει σε ό,τι κάνει και ό,τι αγγίζει να γίνεται χρυσάφι”.

Τα συγχαρητήρια και τα εύσημα σε όλη την οικογένεια της Mega, έδωσαν επίσης επί σκηνής, εκπρόσωποι από όλες σχεδόν τις εταιρίες της αγοράς, μεταξύ αυτών ο Χρήστος Κάτσιος, ο Νικόλαος Μακρόπουλος, ο Χριστόφορος Σαρδελής, ο Γιάννης Καντώρος, ο Θεόδωρος Κοκκάλας και πολλοί άλλοι.

Παρόντες ήταν ακόμη ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ Νίκος Γρέντζελος, ο Δημήτρης Γαβαλάκης, γ.γ. του ΕΕΑ, ο Παναγιώτης Παντελής, φοροτεχνικός σύμβουλος του ΕΕΑ, ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΜΑ Μιχάλης Τζωρτζωρής και ο Μανώλης Σφακιανάκης, π. Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής-αναλυτής ηλεκτρονικού εγκλήματος.

“Χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν το Γιάννη να μας δείχνουν το δρόμο, είπε ο Γιάννης Καντώρος, μια σταθερά κερδοφόρα και νοικοκυρεμένη εταιρεία σημαίνει ότι έχει ικανό ηγέτη”. “Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είναι αυτό που λέμε “αυθεντικός” και μόνο πρόοδο και επιτυχίες έχει να μας δείξει” είπε με τη σειρά του ο Θεόδωρος Κοκκάλας, ενώ ο Νίκος Μακρόπουλος έδωσε τα συγχαρητήριά του για το ότι “κατάφερε να συνδυάσει αρμονικά την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή και να φτιάξει ήδη μια διάδοχη κατάσταση”. “Είναι εκπληκτική η διαδρομή του Γιάννη, μας συγκίνησε όλους και είναι χαρά μου που τον γνώρισα και συνεργάζομαι μαζί του” είπε μεταξύ άλλων και ο Κάρολος Σαϊας.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των κορυφαίων συνεργατών και το κόψιμο της γενέθλιας τούρτας, ενώ δωρεά της εταιρίας προς το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε ο γ.γ. του ΔΣ του ιδρύματος, Χρήστος Καμηλάς. Στη συνέχεια τη σκυτάλη μέχρι νωρίς το επόμενο πρωί, πήραν οι διασκεδαστές της βραδιάς με επικεφαλής τη γνωστή αοιδό, Νατάσα Θεοδωρίδου. 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *