Skip to content

Χρυσό Βραβείο στην ΑΧΑ για την καλή σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων της!

Στις αρχές του 2017 δημιουργήθηκε η ομάδα « Well Being @ AXA ». Αποτελείται από ανθρώπους της ΑΧΑ, οι οποίοι προτείνουν και υλοποιούν ενέργειες για την ενδυνάμωση της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας των εργαζομένων της Εταιρείας. 

Στα τέλη του 2017, η ΑΧΑ έλαβε Gold βραβείο στα HR Awards στην κατηγορία Health & Well Being, χάρις στις δράσεις της ομάδας « Well Being @AXA».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η ΑΧΑ τα τελευταία χρόνια σε δράσεις που αφορούν στην εξισορρόπηση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των ανθρώπων της, με απώτερο σκοπό να βελτιώνεται συνεχώς ο κύκλος ζωής τους σε κάθε στάδιο της πορείας τους στην ΑΧΑ. Η επιτυχημένη στρατηγική της Εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα τη βράβευσή της στα HR Awards, κατηγορία «Health and Well Being», με Gold βραβείο.

Στόχος της ΑΧΑ μέσα από τις ενέργειες well being προς τους ανθρώπους της δεν είναι απλά η βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αλλά η έμπρακτη αλλαγή του εργασιακού περιβάλλοντος με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώνεται ουσιαστικά, η ζωή όλων των εργαζομένων.

Άννα Μανιάτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού ΑΧΑ

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των δράσεων well being στις οποίες έχει προχωρήσει η ΑΧΑ είναι η εργασία από το σπίτι μία φορά την εβδομάδα για περισσότερους από 75% των εργαζομένων, η παροχή εκτεταμένης γονεϊκής άδειας σε συνγονείς, η πλήρης ανακαίνιση των γραφείων της Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση του agile working, το εργαστήρι κεραμεικής, το τουρνουά ping – pong καθώς και πληθώρα δράσεων εθελοντισμού.

«Η επίτευξη των προσδοκιών και των στόχων μας περνάει πρώτα από τις ομάδες που εργάζονται στην ΑΧΑ. Πετυχαίνοντας τη σωστή ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, γνωρίζουμε ότι θα έχουμε ικανοποιημένους ανθρώπους και μέσω αυτών, καλύτερα αποτελέσματα και πιο ευχαριστημένους πελάτες» ανέφερε ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας.

«Η ικανοποίηση των ανθρώπων μας, το να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε μια Εταιρεία που λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανάγκες τους και στέκεται δίπλα τους, αποτελεί για εμάς ακρογωνιαίο λίθο σε κάθε προσπάθειά μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια ισορροπημένη ζωή, ιδιαίτερα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, αποτελεί τη βάση για κάθε μελλοντική επιτυχία. Έχουμε στρατηγικά αποφασίσει να τοποθετούμε τους ανθρώπους μας στο επίκεντρο» ανέφερε η Άννα Μανιάτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΧΑ στην Ελλάδα.

Κεντρική φωτό: Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΧΑ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *