Skip to content

Όμιλος ΑΧΑ: Οικονομικά Αποτελέσματα 1ου Εξαμήνου 2015

Ισχυρή επίδοση ευθυγραμμισμένη με τη Φιλοδοξία ΑΧΑ

  • Αύξηση στα λειτουργικά κέρδη κατά 12% επί των δημοσιευμένων αποτελεσμάτων, κερδίζοντας από θετικές ισοτιμίες.
  • Αύξηση στα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή κατά 11% και αύξηση στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή κατά 12%.

Σε συγκρίσιμη βάση, με σταθερές ισοτιμίες:

  • Αύξηση στο σύνολο εσόδων κατά 2% φτάνοντας τα 55 δις ευρώ.
  • Αύξηση στα λειτουργικά κέρδη κατά 2% φτάνοντας τα 3,1 δις ευρώ.
  • Αύξηση στα προσαρμοσμένα κέρδη κατά 3% φτάνοντας τα 3,5 δις ευρώ.
  • Μείωση καθαρών κερδών κατά 7% φτάνοντας τα 3,1 δις ευρώ.

«Η απόδοση της ΑΧΑ για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν ισχυρή, καθώς η Εταιρεία πέτυχε νέο ρεκόρ (σε επίπεδο εξαμήνου) με τα λειτουργικά της κέρδη να φτάνουν τα 3,1 δις ευρώ» ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΧΑ, κ. Henri de Castries. «Ο Όμιλος παραμένει σε πολύ καλή θέση για να ολοκληρώσει με επιτυχία τη “Φιλοδοξία ΑΧΑ” αυτό το χρόνο, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την καταλληλότητα του επιχειρησιακού μας μοντέλου σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από χαμηλά επιτόκια και μεταβλητότητα στις αγορές».

«Στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας έχουμε πετύχει σημαντική αύξηση τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη, η οποία έχει ενισχυθεί από την επικέντρωσή μας σε προϊόντα unit-linked. Στις γενικές ασφαλίσεις συνεχίσαμε να δίνουμε έμφαση στην κερδοφορία, γεγονός που έφερε μικρή αύξηση στα έσοδα. Η διαχείριση κεφαλαίων διατήρησε την ισχυρή δυναμική της, δίνοντας υψηλές καθαρές εισροές και στους δύο διαχειριστές κεφαλαίων μας, καθώς και ισχυρή αύξηση στα κέρδη. Τέλος, ο δείκτης φερεγγυότητάς μας παρέμεινε ανθεκτικός και ισχυρός».

«Θέτουμε, επίσης, τις βάσεις για μελλοντική βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό στηρίζεται μέσω της συνεχούς στρατηγικής κατανομής κεφαλαίων μας μεταξύ αγορών και κλάδων παραγωγής, της αξιοποίησης ευκαιριών για οργανική ανάπτυξη και του ψηφιακού μετασχηματισμού της Εταιρείας μας. Για να το πετύχουμε αυτό, διερευνούμε τον κόσμο της τεχνολογίας για νέες τάσεις, επενδύουμε σε καινοτόμες λύσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον του κλάδου μας και προσελκύουμε τους σωστούς ανθρώπους που θα αναπτύξουν τις απαραίτητες ψηφιακές υποδομές, ώστε να απαντούμε στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας για προστασία».

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *