Skip to content

Όμιλος ICAP: 55 χρόνια προσφοράς στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι

Με Καινοτόμες και Χρήσιμες λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα Β2Β Υπηρεσιών

Τα 55 έτη προσφοράς στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας μας, γιορτάζει φέτος η ICAP έχοντας καταφέρει να αναγνωρίζεται, τα τελευταία χρόνια, ως ο μεγαλύτερος Φορέας Παροχής Επιχειρηματικής Πληροφόρησης Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και άλλων σύγχρονων Λύσεων προς Επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Με ισχυρή παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω θυγατρικών σε 4 ακόμη χώρες έχει, συνολικά, εισάγει μια σειρά καινοτόμων εργαλείων σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις.

Με αφορμή την επέτειο των 55 χρόνων από την ίδρυσή της, η ICAP πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση για τους κοινωνικούς εταίρους και τους πελάτες του Ομίλου, και εξέδωσε Επετειακό Εταιρικό Λεύκωμα στο οποίο μεταξύ άλλων, περιγράφονται οι διαχρονικές επιτυχίες του Ομίλου, παρουσιάζονται ευχές Συνεργατών καθώς και πληθώρα φωτογραφικού υλικού από σημαντικές στιγμές με τους Ανθρώπους και τους Κοινωνικούς Εταίρους του Ομίλου.

Ξεφυλλίστε ΕΔΩ το Επετειακό Λεύκωμα 55 ετών της ICAP.

Όμιλος Εταιρειών ICAP: Ιστορική Αναδρομή

Το 1964 Ομάδα Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών ιδρύει την ICAP ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ και κυκλοφορεί τον 1ο Ελληνικό Οικονομικό Οδηγό. Ακολούθησαν 55 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και προσφοράς στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι με την εισαγωγή Καινοτόμων και Χρήσιμων Λύσεων σε ένα ευρύ φάσμα Β2Β υπηρεσιών.

Σήμερα η ICAP:

  • έχει πλέον μετεξελιχθεί σε έναν πολυσχιδή Όμιλο 16 εταιρειών με έσοδα της τάξης των €98 εκατ.
  • αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες με 1.100  άτομα (επιπλέον διαθέτει 900 εργαζομένων της, σε πελάτες της)
  • αναγνωρίζεται ως Ηγέτης στην παροχή Καινοτόμων και Χρησίμων B2B λύσεων στη ΝA Ευρώπη έχοντας τοπική παρουσία σε 4 χώρες, ήτοι Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο
  • αντιπροσωπεύει αποκλειστικά, παγκόσμιους ηγέτες όπως Dun & Bradstreet, Google, Huthwaite, Hogan, NorthgateArinso, Kompass, ΙΝΑQ και Cut-e
  • προσφέρει ένα μεγάλο εύρος Υπηρεσιών που ομαδοποιούνται σε 6 μεγάλες κατηγορίες: Credit Risk Services, Receivables Management, Consulting, People Solutions, Employment Solutions and Contact Center
  • έχει αναγνωριστεί ως Οργανισμός Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας (Credit Rating Agency – CRA) από την European Securities and Markets Authority – ESMA. Επιπρόσθετα είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει αναγνωριστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων (External Credit Assessment Institution, ECAI) στα πλαίσια εφαρμογής των Οδηγιών της Βασιλείας ΙΙ και της Ε.Ε.
  • έχει λάβει πολλές διακρίσεις όπως: το βραβείο Ruban dHonneur από το διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό European Business Awards και έχει διακριθεί 4 φορές ως ένα από τα κορυφαία Corporate SUPERBRANDS στην Ελλάδα από τον διεθνώς καταξιωμένο Θεσμό (το 2018 & 2019, ψηφίστηκε 1η στην ευρεία κατηγορία «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες»)

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών ICAP, δήλωσε σχετικά:

«Από την ίδρυσή της, το 1964, μέχρι σήμερα η ΙCAP με όραμα και αξίες, έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο ελληνικό και διεθνές επιχειρείν. Στόχος μας, σε όλη αυτή τη διαδρομή, ήταν και παραμένει να διακρινόμαστε ως Συνεργάτης Επιλογής για τους πελάτες μας και ως Εργοδότης Επιλογής για τους Ανθρώπους μας. Παράλληλα και σε ισορροπία με τη βελτιστοποίηση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η ICAP θεωρεί ευθύνη της την Εταιρική Κοινωνική προσφορά και εφαρμόζει με ευαισθησία, σύνθετες πολιτικές στήριξης για τον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον.

Όλα όσα έχουμε επιτύχει βέβαια, πραγματοποιήθηκαν χάρη στους Ανθρώπους μας οι οποίοι με μεράκι, πίστη, τόλμη, καινοτομία, ομαδικότητα και εργατικότητα, εκφράζουν την ψυχή του οργανισμού και αποτελούν την κινητήρια δύναμη για τις μελλοντικές μας κατακτήσεις.

Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είμαι μέλος της οικογένειας της ICAP. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους Συναδέλφους μου για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, αλλά και τους 8.700 και πλέον ενεργούς Πελάτες μας που μας τιμούν με τη διαχρονική εμπιστοσύνη τους. Με γνώμονα την ραγδαία ανάπτυξη του Ομίλου τα τελευταία 13 χρόνια, είμαι βέβαιος ότι και στο μέλλον η ICAP θα εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να  διακρίνεται διεθνώς, αποτελώντας  σταθερό σημείο αναφοράς της Ελληνικής Οικονομίας.»

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *