Skip to content

Όμιλος Allianz: Αύξηση εσόδων & κερδών – «Κλειδί» ο κλάδος Περιουσίας και Ατυχημάτων

Την αύξηση τόσο των συνολικών της εσόδων όσο και των λειτουργικών της κερδών σε επίπεδο 9μήνου ανακοίνωσε η Allianz, με τους επιτελείς της να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την προσαρμοστικότητα της εταιρείας εν μέσω παγκόσμιων γεωπολιτικών ανακατατάξεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 5,3%, φθάνοντας στα 116,0 δισ. ευρώ, ενώ -πάντα σε επίπεδο 9μηνου- τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν και αυτά κατά 3,2%, και ανήλθαν στα 10,2 δισ. ευρώ.

Από την άλλη, τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους ανέρχονται στα 4,7 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 31,5%, κυρίως λόγω πρόβλεψης που σχηματίστηκε το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με τις διαδικασίες της AllianzGI U.S. Structured Alpha.

Βεβαίως, σύμφωνα με την ενημέρωση, οι προοπτικές λειτουργικών κερδών για το 2022 αναμένεται να βρεθούν στο πάνω μισό του εύρους του στόχου των 13,4 δισ. ευρώ, συν ή πλην 1 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών έως 1 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με τα έσοδα 9μηνου, αυτά αυξήθηκαν κυρίως λόγω του επιχειρηματικού τομέα Περιουσίας-Ατυχημάτων και στον απόηχο των θετικών επιπτώσεων πάνω στις τιμές και στον όγκο πωλήσεων, κάτι που -όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα- υποστηρίχθηκε περαιτέρω από τον επιχειρηματικό τομέα Asset Management ως αποτέλεσμα των υψηλότερων εσόδων που βασίζονται στη Διαχείριση Στοιχείων Ενεργητικού, ενώ ο επιχειρηματικός τομέας Ζωής-Υγείας παρέμεινε σταθερός.

Αλλά και σε επίπεδο λειτουργικών κερδών, η αύξηση φαίνεται πως οφείλεται στον επιχειρηματικό τομέα Περιουσίας-Ατυχημάτων και προήλθε από την ισχυρή άνοδο του επενδυτικού αποτελέσματος και την περαιτέρω βελτίωση του αποτελέσματος underwriting.

Από τη μεριά του, ο διευθύνων σύμβουλος, Ολιβιέρ Μπατέ, έκανε λόγο για εξαιρετικά αποτελέσματα τα οποία «αποδεικνύουν και πάλι την ανθεκτικότητα και τη δύναμη της Allianz σε ένα δραματικό γεωπολιτικό περιβάλλον και περιβάλλον αγοράς».

Μίλησε για υπεραπόδοση της επιχείρησης σε θέματα ακίνητης περιουσίας, και για λειτουργικά κέρδη και καθαρά έσοδα τα οποία δείχνουν στους μετόχους τα οφέλη που λαμβάνει η επιχείρηση από την παγκόσμια οικονομία κλίμακας στην οποία λειτουργεί και της διαφοροποίησής της, καθώς και την πελατοκεντρική της στρατηγική. 

Ο Chief Financial Officer, Τζούλιο Τερζαριόλ, στάθηκε στα αποτελέσματα λέγοντας ότι αποδεικνύουν ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της Allianz είναι εξαιρετικά δυνατό καθώς «έχει την ικανότητα να προσφέρει βιώσιμη αξία ακόμη και σε ένα ταχέως εξελισσόμενο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον».

Συμπλήρωσε ότι η δραστηριότητα της εταιρείας στον κλάδο Περιουσίας-Ατυχημάτων κατέγραψε λειτουργικά κέρδη ρεκόρ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022, το οποίο και χαρακτηρίστηκε από αύξηση των ασφαλίστρων και των αποτελεσμάτων underwriting και επενδύσεων, ενώ πρόσθεσε ότι χάρη στην έμφαση που δόθηκε στην παραγωγικότητα, μειώθηκε για άλλη μια φορά ο δείκτης εξόδων.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *