1,3 δις ευρώ οι απώλειες στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω Covid

12 Ιανουαρίου 2021

Σε περίπου 1,2 δις ευρώ (ποσοστό 11%) υπολογίζονται ότι έφτασαν το 2020 οι απώλειες από τις εισφορές μισθωτών του ιδιωτικού τομέα στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω της πανδημίας. Ποσό που καλύφθηκε ωστόσο σε μεγάλο βαθμό από τα περίπου 900 εκ. ευρώ που κατέβαλε το κράτος εκ μέρους όσων βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Αισθητή μείωση 110 εκ ευρώ παρουσίασαν και οι εισφορές αυτοαπασχολούμενων και αγροτών στον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής. Πτώση 350 εκ ευρώ σημείωσαν και τα έσοδα από ρυθμίσεις ασφαλιστικών οφειλών, την καταβολή των οποίων είχε "παγώσει" η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown και προσπάθησε να ανακτήσει στη συνέχεια με επαναλαμβανόμενες ρυθμίσεις.

Στο δημόσιο τομέα τα έσοδα του ΕΦΚΑ ωστόσο αυξήθηκαν κοντά στα 250 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2019, λόγω της αύξησης του αριθμού των εργαζομένων.

Με στοιχεία από την Ναυτεμπορική

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Οι τεχνολογίες που θα πρωταγωνιστήσουν στην ιδιωτική ασφάλιση

Πρωταγωνιστής  στις ατζέντες των ασφαλιστικών φαίνεται να είναι φέτος η ψηφιοποίηση. Τεράστια ώθηση βεβαίως στο κεφάλαιο αυτό έδωσε αναγκαστικά η...

Close