14ο συνέδριο ICAP Credit Risk Management

23 Νοεμβρίου 2021

Με κύριο μήνυμα το “Credit Risk in the Age of Disruption and Evolution”, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 14ο συνέδριο ICAP Credit Risk Management την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, σε υβριδική μορφή.

Για τη δυναμική των Ratings στην Ελλάδα μίλησε ο CEO του ομίλου εταιρειών ICAP Νικήτας Κωνσταντέλλος, δίνοντας το έναυσμα για το φετινό συνέδριο, όπου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικότητας όπως, oι μακροοικονομικοί κίνδυνοι της ελληνικής οικονομίας, τα εργαλεία για τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων (ESG), οι συναλλαγές δομημένης χρηματοδότησης (Structured Finance) καθώς και οι εξελίξεις του κλάδου παροχής τεχνολογικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (Fintech).

Ο keynote speaker του συνεδρίου, Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank, αναφέρθηκε στην προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας καθώς και σε καίρια ζητήματα που μας απασχολούν, όπως η κλιματική αλλαγή, οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και ο πληθωρισμός, τα οποία επηρεάζουν τόσο τη ρευστότητα όσο και του κινδύνους που καλείται να διαχειριστεί το τραπεζικό σύστημα. Οι αλλαγές του ρυθμιστικού περιβάλλοντος και της τεχνολογίας χαρακτηρίστηκαν ως καταλύτες στη διαμόρφωση της νέας εποχής διαχείρισης και ανάλυσης κινδύνων και πιστωτικού κινδύνου στην Ελλάδα.

Διακεκριμένοι Χορηγοί του Συνεδρίου: Designia Insurance Brokers και InTTrust.

Χορηγοί: Atradius, Eurobank, Euler Hermes, Green Properties, Interamerican, KPMG, Marsh.

Υποστηρικτές: Accenture, Eurochem, IBM, KOPE, Siemens Healthineers.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ασφαλιστικό Marketing, advertising.grbanks.com.gr, Βusiness News.gr, Business Today, dimoprasion.gr, ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ, Ethos Media, Η ΝΑΥΤΕMΠΟΡΙΚΗ, INSURANCE DAILY NEWS, naftemporiki.gr, ΧΡΗΜΑ.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας. Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Εξαπατούσαν επί μήνες ασφαλιστικές για δήθεν καθυστέρηση & φθορά αποσκευών

Μία γυναίκα από τη Σιγκαπούρη καταδικάστηκε για ασφαλιστική απάτη εις βάρος 12 εταιρειών ύψους 31.000 δολαρίων, αφού πλαστογράφησε μια σειρά...

Close