Skip to content

3000 φυλλάδια μοίρασαν χθες οι Ασφαλιστές της Θεσσαλονίκης

DIAMARTYRIA-2DIAMARTYRIA-4Περισσότερα από 3000 ενημερωτικά φυλλάδια μοιράστηκαν χθες, από τις 10 το πρωί και για τρεις ώρες, έξω από υποκαταστήματα δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο κέντρο της πόλης (EFG Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς), από  Διαμεσολαβητές- Μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις τακτικές του αθέμιτου ανταγωνισμού, των πιέσεων και των εκβιασμών, που αυτές ακολουθούν για την προώθηση των δικών τους ασφαλιστικών προϊόντων.

Στα φυλλάδια,  υπήρχαν συμβουλές για το πώς μπορούν να αντιδράσουν σε περίπτωση που πιεστούν από τραπεζικά στελέχη αλλά και για τα πλεονεκτήματα που έχει για τους ίδιους η συνεργασία με κάποιον Ασφαλιστικό Σύμβουλο ή Διαμεσολαβητή!

“Ο κόσμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενημέρωση που κάναμε και αυτό που μας ζητούσαν είναι τους εξηγήσουμε με σαφήνεια τη διαφορά για τους ίδιους, στη σύναψη ενός ασφαλιστικού συμβολαίου μέσω τράπεζας και ενός ασφαλιστή” δήλωσε ο κ. Λάσκος, Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης και γι’ αυτό “ήδη εξετάζεται ποια δράση θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά προς την κατεύθυνση της σωστής και πλήρης ενημέρωσής τους”.
DIAMARTYRIA-3Οι ασφαλιστές δεν προτίθενται να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα και στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσουν και νέες συμβολικές κινητοποιήσεις, σημείωσε ο κ. Λιάσκος και πρόσθεσε πως “δεν αποκλείεται η επόμενη κινητοποίησή μας να είναι έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου και θα καταθέσουμε υπόμνημα διαμαρτυρίας, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αποτελεί και την εποπτική αρχή για τον κλάδο μας”. Πάντως, ο ίδιος επανέλαβε την πρόθεση των ασφαλιστών να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους στη διάρκεια διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από την  μετά από την υποβολή πολλών καταγγελιών και παραπόνων από πολίτες.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Λάσκος “οι πρακτικές των τραπεζών είναι αντιδεοντολογικές, παράνομες και απαράδεκτες, καθώς στρέφονται εναντίον της δουλειάς, που παρέχουν, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες οι ελεύθεροι επαγγελματίες ασφαλιστές, τους οποίους ουσιαστικά απειλούν με οικονομικό αφανισμό».

Την ολόθερμη υποστήριξη του ΕΕΘ στα αιτήματα τους έχει εκφράσει ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

1 Comment


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *