5 λόγοι που κάποιος δεν κάνει για Μάνατζερ

8 Φεβρουαρίου 2023

Γιατί οι εργαζόμενοι παραιτούνται από "διευθυντές" και όχι από "εταιρείες"

Μάνατζερ που νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους

Αυτοί οι μάνατζερ δεν ενδιαφέρονται να εκπληρώσουν την αποστολή της εταιρείας ή να προσαρμόσουν τους στόχους της ομάδας στους στόχους του οργανισμού. Ενδιαφέρονται μόνο για την ατομική τους απόδοση και για την απολαβή του ετήσιου μπόνους. Αυτοί οι μάνατζερ παίζουν για το όνομα της φανέλας στην ομάδα και ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους κατορθώματα και την εικόνα τους προς τους ανωτέρους τους.

Ναρκισσιστικές τάσεις

Αυτός ο μάνατζερ συχνά υποτιμά την εργασία ενός μέλους της ομάδας και μπορεί ακόμη και να γελοιοποιεί το προσωπικό στις συναντήσεις εργασίας. Όταν χρειάζεται κάτι από σένα μπορεί να γίνει και απειλητικός. Η πιο τοξική συμπεριφορά του είναι να σε κάνει να αμφιβάλεις για τον εαυτό σου και για την αξία σου για την εταιρεία.

Μεταχείριση των ανθρώπων σαν αριθμούς

Σε κάθετες δομές εξουσίας, οι εργαζόμενοι συχνά θεωρούνται "αντικείμενα" ή "κόστος" αντί για ενεργητικό. Σε αυτές τις συνθήκες έχει μικρή σημασία η χαρά και η ευημερία τους, αφού το κίνητρο για την πρόσληψή τους ήταν μόνο η παραγωγικότητα και το κέρδος. Σε αυτές τις συνθήκες πίεσης λίγοι διευθυντές θα δείξουν συμπόνια και ενσυναίσθηση βλέποντας τους εργαζόμενους ως αξιόλογα ανθρώπινα πλάσματα. Ως αποτέλεσμα υπάρχουν υψηλά επίπεδα στρες, ανατροπών, απουσιών και burnout.

Πάρα πολύ έλεγχος

Το περιβάλλον εργασίας είναι πιεστικό και πνιγηρό επειδή οι μάνατζερ θέλουν να ελέγχουν όλες τις αποφάσεις. Τέτοιοι μάνατζερ δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα κι έτσι οι εργασίες σπάνια ανατίθενται σε άλλους. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χώρος για ομαδική συζήτηση ή τροφοδότηση επειδή το στυλ διοίκησης είναι αυταρχικό, πράγμα που περιορίζει τη δημιουργικότητα και την επιθυμία της ομάδας να μάθει καινούργια πράγματα.

Κλέβοντας την προσοχή από την ομάδα

Η ομάδα δημιουργεί ένα υπέροχο προϊόν και ο πελάτης είναι χαρούμενος με τα αποτελέσματα. Και μετά συμβαίνει: Ο μάνατζερ παίρνει όλους τους επαίνους. Καθόλου συγχαρητήρια για την ομάδα, κανένας πανηγυρισμός για την επιτυχία όλων, καμία αναγνώριση των μελών της ομάδας για τη συνδρομή τους. Αυτός ο τύπος μάνατζερ θα κλέψει τη λάμψη από την ομάδα, πράγμα  που συνεπάγεται την απαξίωση και εξάλειψη της δέσμευσης των εργαζομένων.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας. Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο 5 λόγοι που κάποιος δεν κάνει για Μάνατζερ

  1. Ο/Η ΤΗΕΟ λέει:

    Οι κατηγορίες 2, 4, 5, φωτογραφικές γιά παλιούς μάνατζερ ή εργοδότες. Στη κατηγορία 1, μάνατζερ της συζύγου μου. Τελικά, ζουν ανάμεσά μας σε ποσότητες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Η Allianz Ελλάδος ξανά στο Νο. 1 του Δείκτη Ικανοποίησης Πελατών

Επαληθεύοντας την εστίασή της στις ανάγκες των πελατών της, η Allianz Ελλάδος βρέθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή του...

Close