6 στους 10 προτιμούν ρευστότητα από μεγαλύτερη σύνταξη

13 Ιανουαρίου 2021

Δύσκολη φαίνεται πως είναι φέτος η απόφαση των ελεύθερων επαγγελματιών για την επιλογή των ασφαλιστικών εισφορών που θα πληρώνουν για το 2021.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται πως οι ασφαλισμένοι τη δεδομένη χρονική στιγμή προτιμούν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ρευστότητα παρά να πληρώσουν περισσότερες εισφορές που σημαίνει περισσότερα έξοδα αλλά και μεγαλύτερη εν τέλει σύνταξη.

Η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για την επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας θα είναι διαθέσιμη μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, η προσέλευση όμως είναι αναιμική, καθώς μόλις 55.118 ασφαλισμένοι έχουν επιλέξει κατηγορία.

Αυτό οφείλεται στη στάση αναμονής που κρατούν ελεύθεροι επαγγελματίες και μη μισθωτοί λόγω του παρατεταμένου lockdown και της αβεβαιότητας για το εάν θα ανοίξουν και κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις  κάποιες οικονομικές δραστηριότητες μέσα στον Ιανουάριο.

Έτσι οι περισσότεροι προτιμούν στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία να έχουν όση περισσότερη ρευστότητα μπορούν συμπιέζοντας με οποιονδήποτε τρόπο τα έξοδα τους.

Στην πρώτη κατηγορία από τις 6 ασφαλιστικές κατηγορίες εντάχθηκαν 32.408 από τους 55.118 ασφαλισμένους. Αυτό σημαίνει πως 6 στους 10 προτίμησαν την χρονιά αυτή να κρατήσουν μεγαλύτερη ρευστότητα από το να ποντάρουν σε μεγαλύτερη σύνταξη μελλοντικά.

Mε στοιχεία από την Καθημερινή 13/1/2021

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Μέχρι το τέλος του 2021 η ολοκλήρωση της εξαγοράς AXA από την Generali

Το οργανόγραμμα της εξαγοράς και συγχώνευσης τμημάτων μεταξύ Generali και AXA θα συζητηθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο ενώ στο τέλος...

Close