Πρωτοβουλίες εξωστρέφειας από την Das Hellas

3 Απριλίου 2015

Την πρωτοβουλία για έναν κύκλο εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, απευθυνόμενων προς διαμεσολαβητές και δικηγόρους, υλοποίησε η Das Hellas πραγματοποιώντας χθες Πέμπτη 2 Απριλίου το μεσημέρι την πρώτη τέτοια συνάντηση, στο ξενοδοχείο Ledra Mariott.

Συλλογικοί φορείς, η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ Μαργαρίτα Αντωνάκη, Δικηγόροι και Διαμεσολαβητές έδωσαν το παρόν στην κατάμεστη αίθουσα, για να παρακολουθήσουν την εναρκτήρια ημερίδα που είχε ως θέμα «Διαπραγματεύσεις – ο Δρόμος για την Κορυφή».

stavrogianni-630x360

Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθ. Σύμβουλος Das Hellas

Για την τέχνη της Διαπραγμάτευσης μίλησε ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαπραγματεύσεων, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και εισηγητής μεταξύ άλλων στην Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών και στη Σχολή Ευελπίδων.

Παραθέτοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέλυσε το πως μπορεί ο καθένας να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά όχι μόνο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο. «Ακόμη και κορυφαία στελέχη εταιριών αφήνουν πολλά "λεφτά στο τραπέζι" γιατί δεν έχουν διδαχθεί την τέχνη της διαπραγμάτευσης» δήλωσε.

Η διαπραγμάτευση είναι πράγματι μια σειρά απο τεχνικές που μπορούν να διδαχθούν όπως είπε και η Διευθύνων Σύμβουλος της διοργανώτριας Das Hellas, κ. Νάντια Σταυρογιάννη, στην εναρκτήρια, σύντομη αλλά θερμή ομιλία της με θέμα την επιτυχία και τα εφόδια που χρειάζεται κανείς για να την κατακτήσει.

O Διευθυντής Πωλήσεων Γεώργιος Τάσσης, έκανε μια συνοπτική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εταιρίας το 2014 (αύξηση κερδοφορίας 38,7% , μείωση ακυρώσεων 31,9% που σε συνδυασμό με την αύξηση του πελατολογίου οδήγησε σε χαρτοφυλάκιο πρωτασφαλίσεων ίσο με το 2013, παρά τη μείωση των ασφαλίστρων). Ο κ. Τάσσης υπενθύμισε τις προοπτικές που προσφέρει η προώθηση των συμβολαίων Νομικής Προστασίας για άνοιγμα προς νέους πελάτες ή διεύρυνση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου και εν τέλει όχι μόνο για την εξισορρόπηση, αλλά ακόμη και για αύξηση του εισοδήματος των Διαμεσολαβούντων.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο χαιρετισμός του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Διευθύνοντα Συμβούλου της Mega Brokers κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, στην ανάγκη δηλαδή να προωθηθεί περαιτέρω η Νομική Προστασία από την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση:

«Από λάθος δικό μας και των εταιριών δεν βγάλαμε το θεσμό αυτό προς τα έξω όσο του άξιζε» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι σε σχέση με αγορές παρομοίου μεγέθους στο εξωτερικό (Βέλγιο, Αυστρία, Πορτογαλία), το ποσοστό που κατέχει η Νομική Προστασία στην Ελλάδα φτάνει μόλις το 10% του ποσοστού που κατέχει στις χώρες αυτές:

«Για να πάμε το 2,5% (του ποσοστού ασφαλίστρων) του ΑΕΠ στον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 7% πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτες» συμπλήρωσε ο Γ. Χατζηθεοδοσίου και ένας τρόπος, είναι να «πάμε σε όλους τους πελάτες και να εξηγήσουμε τι είναι η Νομική Προστασία».

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Η αξία της ανταλλαγής πρακτικών στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Την Τετάρτη 1η Απριλίου πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα εκδήλωση – συνέδριο, μιας συνεργατικής προσπάθειας μεταξύ πέντε εταιριών του χώρου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης....

Close