Ειδικού Τύπου Ερευνητικό Drone ασφάλισε η Karavias Underwriting Agency

31 Ιουλίου 2017

Η Karavias Underwriting Agency σε συνεργασία με εξειδικευμενους ασφαλιστές της αγοράς του Λονδίνου, πέτυχε την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης σε ειδικού τύπου drone.

To UAS (Unmanned Aircraft System - Mη Eπανδρωμένο Aεροσκάφος) αποτελεί πρωτότυπο, βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης και η κάλυψη αφορά τη χρήση του για δοκιμαστικές πτήσεις (test flights).

Η κάλυψη παρέχεται μεσα απο ένα ειδικό ασφαλιστικό προϊόν, σχεδιασμένο αποκλειστικά για κινδύνους Αεροπλοϊας και προσαρμοσμένο ανάλογα στις ιδιαίτερες ανάγκες που προκύπτουν απο την χρήση του αεροσκάφους.

Το μεγάλης αξίας ειδικού σκοπού μη επανδρωμένο αεροσκάφος, καλύπτεται τόσο ως περιουσιακό στοιχείο όσο και για την αστική ευθύνη έναντι τρίτων που μπορεί να προκύψει από τη χρήση του κατά τα διάρκεια των δοκιμαστικών πτήσεων.

Σημειωτέον ότι το drone ασφαλίστηκε και για τον ειδικό ερευνητικό φερόμενο εξοπλισμό.

Ένα πολύ ιδιαίτερο συμβόλαιο,  που ανήκει στον κλάδο ασφάλισης κινδύνων Αεροπλοΐας, μιας και αφορά αεροσκάφος ειδικού σκοπού το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε φάση δοκιμών  - δοκιμές σημαίνει φυσικά, μεγαλύτερος κίνδυνος για την ασφαλιστική.

Συγχαρητήρια για την ελληνική επιτυχία!

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Θα καταφέρει η Ένωση να κάνει το Ενίαιο Μητρώο πραγματικότητα;

Το προηγούμενο διάστημα επανήλθαν στο προσκήνιο έντονα οι συζητήσεις για την αναγκαιότητα της δημιουργίας Ενιαίου Μητρώου Διαμεσολαβούντων -  με αφορμή...

Close